View Single Post
Staro 02.07.2008., 12:01   #23
Thommy
Premium
Moj komp

Thommy's Avatar

Datum registracije: May 2007
@antrax
gle opce nije stvar u furanju na stvari i nerazumjevanje, i nije da sam ja tu neki super foto znalac ... sa kompaktom u vecini slucajeva nece uopce nailaziti na probleme kao sto su koliki mu treba biti otvor blende i koji iso da nastima itd, normalno da mu se slika moze zamutiti i sa kompaktom

btw otvor blende nemoze biti duzi ili kraci nego manji ili veci, moze ti biti duze ili krace vrijeme ekspozicije (odnosno vrijeme prikupljanja svijetlosti, vrijeme u kojem senzor prikuplja podatke, vrijeme u kojem svijetlost obasjava senzor ili kod analognih fotica film)... i ako mu se u tom vremenu zatrese fotic ili mu u kadar uleti neki objekt u pokretu kao sto si ti naveo gore normalno da ce mu se slika zamutiti ... ne zelim tu ulaziti u nikakve rasprave niti prepirke sa nikim ... ti si napisao citiram "fotoaparat slika trenutno, to sto je njemu otvor blende duzi znaci da prikupljanje svjetlosti, odnosno podatka slike traje duze vrijeme" sto bi znacilo da ipak ne slika bas uvjek trenutno i sa vecim otvorom blende ti se smanjuje vrijeme ekspozicije znaci ako ima kao sto si ti napisao duzi (ja ispravljam veci) otvor blende trebat ce mu manje vremena da prikupi potrebnu svijetlost

Zadnje izmijenjeno od: Thommy. 02.07.2008. u 12:12.
Thommy je offline   Reply With Quote