View Single Post
Staro 02.07.2008., 11:00   #22
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor Thommy Pregled postova
e vidis kad recimo radis sa DSLR-om i radis u modu prioriteta blende znaci sam odredjujes koliki je otvor blende a aprat onda prema tome otvoru sam određuje vrijeme ekspozicije zna se desiti, oped kad su slabiji svjetlosni uvjeti i kad nemas objektiv sa vecim otvorom blende nego npr ovaj koji dolazi sa foticem, da vrijeme ekspozicije potraje i par sekundi, znaci kad stisnes okidac do kraja ne uslika trenutno nego ipak prođe neko vrijeme i onda ako slikas neki objekt u pokretu slika se zamucuje ili ako slikas statican objekt i ako radis bez stalka i ruka ti malo zadrhti oped dolazi do zamucenja ...
kak mene ovo ljuti, netko tko se fura na neku stvar a u principu ni ne razumije sta prica, fotoaparat slika trenutno, to sto je njemu otvor blende duzi (sto se btw moze namjestati kod apsolutno svih fotica spomenutih na ovoj temi, kao i sve ostale postavke jer svi imaju full manual mod, jedino je kod dslrova na objektivu to ipak malo prakticnije sredeno jer nejde sve preko tipkica sto zna bit zamorno) znaci da prikupljanje svjetlosti, odnosno podatka slike traje duze vrijeme i tko bi rekao da ako se pojavi neki objekt u pokretu da ce biti zamuljano. Na te stvari ni kompakti nisu imuni, dapace, bez is-a se s niti jednim "laksim" foticem neda slikat normalno bez blica u iole neosvjetljenim uvjetima.

i ono sto je rib@ rekao apsolutno stoji, dslri mogu pod vecom iso osjetljivosti slikat a da fotke ostanu upotrebljive, ali to je prvenstveno razlog velicina ccd chipa

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder