Citiraj:
Autor Lihto
čitam ovo i gledam,kakve logike ima kupovat high end svake generacije grafičkih kartica.Ono za ni 10-15% bolje performanse se gubi hrpa love i to bezveze.Po meni najbolje i najisplativije je ubost grafičku recimo high end svake dvije generacije ili ovako nešt u akciji.IMHO meni je totalno glupo recimo sad mjenjat HD3870 za HD4870(a znam da će to napravit hrpa ljudi) kad sve normalno leti na full detaljima 1680x1050.Mislim lijepo je imat podršku od staraca pa onda nije problem ali ima ljudi koji sami plačaju pa opet rade iste greške.Grafičke kartice se mjenjaju kad više nemogu izvršavat željenu funkciju ili kad crknu,a ne kad dođe nova generacija 
|
gle, prvo, ja ne mijenjam kartice svake generacije, nego po prilici, i to iz nekoliko sljedecih razloga:
(konkretno evo sada zasto razmisljam o kupnji ove 4870)
zato sto mi je sada manji gubitak na vrijednosti kartice koju imam, nego sto ce to biti kada se mozda pokaze "potreba" za jacom, i iako ce tada i ta jaca biti jeftinija, nece toliko koliko ce moja manje vrijediti, i koliko cu ju teze prodati. onda dalje, ne bi mi lova igrala neku ulogu, prodao bih svoju, radio tjedan, dva, i evo, kupio tu karticu. a tjedan, dva rada je nista. netko radi i za tu lovu koju zaradi kupi mobitel? a to nije blesavo? Ja imam jos uvijek Ericsson T65 star ne znam ni sam koliko, i bolji mobitwl mi ni ne treba, jer mi mob treba za pricanje i slanje poruka, a s obzirom jos koliku ovaj autonomiju ima prema danasjim mobovima, savrsen je. radi, i traje tjedan dana sa jednim punjenjem baterije, sto se ne bi moglo reci za jedan jedini danasnji mobitel bas zbog pun q..c điđa-miđa. netko bi pak potrošio to na more. ja ne volim more, i umjesto mora ću otići sa curom u vikendicu na jednoj rijeci. eto, više volim rijeke. i još jedna stvar, a to je ta koju si ti rekao - svake dvije generacije - to je i moja filozofija, pa mozda cak i rijedje, ali evo, ja sam imao 8800gts (g80) i rekao sam da necu kupovati karticu do pojave "ge forcea 10", ali eto, dosla 9 serija, imao priliku i uz nadoplatu na svoju od svega 150kn, kupio devetku koju ne bih kupovao da nije bila tako mala razlika. i donijela mi performanse tocno u onim igrama u kojima mi stara trzala. i to jako mi vaznim igrama koje sma igrao mjesecima, dakle ne pricam o crysisu, nego o primjerice gothicu 3. i evo, dosla nova serija, a i moja 8800gt ce uskoro pocet kasljati, pa zasto sada ne bih kupio neku karticu sa kojom cu realno biti zadovoljan sljedecih 2 godine, ili nesto manje. malo sam zakasnio na ge force 8, tj kupovao sma komp kada je vec dolazila devetka, ali eto, sada si za samo tjedan dana rada kupi neku s kojom cu biti miran duze, ali eto, igrom slucaja nije nvidia, nego je ati, zbog puno bolje ponude. i ne vidim u cemu je problem
EDIT:
I rekao si da se kartice mijenjaju kada vise ne mogu izvrsavati zeljenu funkciju - e pa to je kod mene tjeranje igara koje zelim igrati na full detaljima, no ne i sa pizdarijama tipa AA, to mi nikad nije igralo ulogu. Zasto? Jer sam razmazen? Ne, boli me znas sta za to da mogu reci kako mi igre idu, nego zato sto svaka igra je tek na najvisim postavkama onakva kakva treba biti i kakvom su ju autori zamislil, i ja ju zelim takvu igrati jer inace to nije ta igra. I nije sad da ja stalno tako, dapace, realno gleam prema mogucnostima. pa dovraga, imao sam 3 godine R9550 Infinite u kompu, pa sam igrao na puno manjim detaljima prije kojih godinu dana, prije kupovine novog kompa. Ne znam, moda je problem sto sam od svojih 20 godina zviota jedno 17, 18 hardcore gamer. a mozda jer sam previse navikao na konzole u kojima su igre "uvijek na max detaljima". Ali u svakom slucaju, funkcija koju ja zelim je max detalji. ako imam sredstva ili ih moram smao malo nabaviti, ne na tezak nacin, zasto ne bih?