Citiraj:
Četverojezgreni procesor za gaymere smo vec utvrdili ne jednom da je bacanje love. To sto je netko uvjeren da je 3dmark ekvivalentan performansama u *optimiziranim* igricama, je njegov problem i problem tvojih kolega IT novinara.
|
Četverojezgreni procesori su budućnost. Ne samo četverojezgreni nego višejezgreni procesori kao takvi. Isto kao što je dual-core postao mainstream, tako će i quad core postati mainstream. Premda se performanse quad corea u mnogim aplikacijama neće vidjeti, činjenica je da s takvim procesorom sistem "lakše diše" jer OS procese može podijeliti na više jezgri. Druga stvar, to što će neko kupiti sistem s nekoliko bjesnih grafičkih kartica da bi se igrao na bjesnom 30" monitoru, ne znači da istovremeno neće raditi na njemu ništa drugo osim toga. Mene iskreno veseli što kad se idem igrat ne moram pogasit druge aplikacije koje su do tada bile aktive kao što sam svojedobno morao dok su Win XP tek došli, a Duron 600 je bio pila. Možda ti misliš da je to bahato, ali ja mislim da je to iskorištavanje tehnologije koja nam je dostupna.
Citiraj:
a preporuku gtx280 kartica necu ni komentirati. Bozemesacuvaj.
|
A zašto te zgražaju? Dva ili tri GTX-a 280 danas predstavljaju najmoćniji grafički podsustav koji je dostupan običnom korisniku. Da li su novi Radeoni mnogo isplativiji proizvod? Jesu, ali to ne znači da je GTX 280 očajno loš.
Citiraj:
Ja i dalje nevidim kojem tipu ljudi je to napajanje namjenjeno i zasto je to napajanje namjenjeno dragotima i slicnima 3dmark hunterima dobilo ocjenu 92% ?
|
Namijenjeno je tipovima s puno novaca koje pali imat super mrak brzo računalo doma pod stolom, bilo radi preseravanja, bilo zato što se kuže u računala i uvijek su si htjeli nešto takvo odnosno kupuju takve strojeve od kad im to dopuštaju financijske mogućnosti.
Nigdje nije rečeno da je testirano napajanje namijenjeno Fleksu koji je studoš ili malom Ivici koji mora proć s 5 da bi mu tata kupio komp u Pevecu ili Petru koji se upravo zaposlio i ima plaću od 5000 kn, a mora plaćat najam za stan i kredit za auto.
Citiraj:
Auuufff, a opremu je problem posudit... Ti si fer zavrsio, jeltako? Pa stvarno ti nebi trebao biti problem nabavit opremu... Uostalom sto nemate u labu neku opremu malo bolju?
|
Ne, nemam gdje posudit. I da imam, bilo bi mi prilično nepraktično posuđivat opremu za svako napajanje koje testiram. Da ne govorim o tome da oprema za testirat ovakva napajanja ne postoji u Hrvatskoj, barem ne u obliku koji je odmah upotrebljiv (govorim o industrijskoj autotesteru napajanja). O kojem labu govoriš? I za kraj, nisam završio FER.
Citiraj:
To sto je neki tamo jenky napisao da je napajanje dobro mi se zivo fucka. Oni voze V8 bigblock masine, jedu hamburgere, imaju kojete i jeftinu struju i lijepo im je sve sto se sjaji. Moze im bit.
|
Kako god okreneš, on je to napajanje istestirao zbog većeg znanja, iskustva i bolje opreme, mnogo bolje od mene i došao je do vrlo sličnih zaključaka kao ja.
Citiraj:
Ajde nemoj. Postoje ljudi koji briju na iglu, pa to neznaci da je to ok. Brijanje na svasta je do odredjene mjere ok, al kad neko kupuje qxxxx proc od 6k kn, daje za SLI grafe 10k kn i onda kupi napajanje od 1200w, a vrhunac mu je 3dmark onda ta osoba bas i nije zdrava. Barem nije nijedna koju sam ja upoznao. Nazalost dosta sam ih upoznao i previse takvih konfi slozio. Al ajde barem svi plačaju uredno.
|
Ok, dakle i sam znaš da postoje takvi korisnici, ali i dalje tupiš kako ovakvo napajanje nema smisla. Ako za proizvod postoji tržište, onda ga ima smisla proizvoditi. Vrlo jednostavno. To što je to tebi smiješno i glupo, to u cijeloj priči nije osobito bitno. Meni je glupo kad ekipa nabrijava aute, hladi procesore tekućim dušikom i urliče uz televizor lokajući hektolitre pive. Toj istoj ekipi je istovremeno vjerojatno potpuno neshvatljivo što ja svaki dan provedem cca 2-3 igrajući kompjuterske igre.
Citiraj:
Nebi vjerovao je. Vise suma, slabiji protok zraka, vise buke. Stednja na napajanju od 1800kn. Bas lijepo.
|
Ok, ima logike. Ali mislim da nije riječ o štednji nego o nastranoj želji da naprave nešto drukčije (ista spika kao i svi oni ludi hladnjaci po high-end matičnim pločama).