View Single Post
Staro 01.07.2008., 22:20   #21
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
@Tor: Pusti nas. I Beren i ja smo civilizirani i necemo se tuc, bezbrige.

Citiraj:
Autor Beren Pregled postova
Nepotreban poluproizvod je za tebe i mnoge druge koji nemaju para ili si ne žele složit zvjer od kompa. Kao što je napisano u članku, ako netko kupuje računalo s brzim četverojezgrenim procesorom i par high-end grafičkih kartica (dakle GTX 280 x2 ili x3), onda mu ovakvo ili slično napajanje dobro dođe.
A ajde nemoj ici tu gdje si krenuo samnom .

Četverojezgreni procesor za gaymere smo vec utvrdili ne jednom da je bacanje love. To sto je netko uvjeren da je 3dmark ekvivalentan performansama u *optimiziranim* igricama, je njegov problem i problem tvojih kolega IT novinara.

To sto neko pokusava prodat muda pod bubrege je apsolutno njegovo zakonsko pravo, kolko znam i marketing se na tome temelji, a to sto ljudi kupuju je njihov i samo njihov problem.

a preporuku gtx280 kartica necu ni komentirati. Bozemesacuvaj.

Mislim ovakve tvoje opservacije me zgrazaju. To je ko da Clarksona stavis za ministra prometa. Svaki auto ispod klase evo10 nesmije na cestu, jer eto usporava promet. Mislim Clarkson je simpatican (i ti si mi skroz medeni da se ne uvrijedis ) , al boze me sacuvaj da ti takav odreduje koj auto da kupis

Em ceste (Driveri i igrice) nisu optimizirani za te aute (quad sli i slicno ili kako se to vec sve zove danas), em ljudi to neznaju generalno vozit (kolko puta sam vidio molbe i plac da xGpu sistem ne radi, a ja bi vrio 3dmark, kmeee).

Citiraj:
Za tip korisnika kojem je ovo napajanje namijenjeno, njegove loše strane nisu osobito bitne. Jedini pravi problem je jamstvo od godinu dana što je za ovakvo napajanje jednostavno prekratko. S druge strane, i mnoga druga napajanja u hrvatskim trgovinama imaju kraći jamstveni rok nego što to sam proizvođač nalaže. Drugim riječima, moguće je da vani testirani Toughpower ima duže jamstvo. No to je nije osobito bitno ako imamo na umu da ga kod nas ionako nije moguće kupiti
Ja i dalje nevidim kojem tipu ljudi je to napajanje namjenjeno i zasto je to napajanje namjenjeno dragotima i slicnima 3dmark hunterima dobilo ocjenu 92% ?

Citiraj:
Po toj logici niti jedan PCIe kabel ne bi trebao biti modularan. Mogli su barem onda stavit da je jedan EPS kabel fiksan, a drugi da se može spojit po potrebi. Strašno velik problem, nema šta.
Ne. Krivo si shvatio. Ajde mi molim te reci zasto bi 24pinski kabel trebao biti modularan? Nekuzim gdje je tu greska. Smanjenje suma je samo bonus (nevidljiv, al bonus).

Citiraj:
Ovo za kabele ti priznam, slijedeći put ću ih izmjeriti. Što se tiče "mlakosti" i "nekonkretnosti", ja radim s opremom kakvu imam na raspolaganju. Ako ti imaš ideju kako to napraviti bolje s tom istom opremom, slobodno to izloži.
Auuufff, a opremu je problem posudit... Ti si fer zavrsio, jeltako? Pa stvarno ti nebi trebao biti problem nabavit opremu... Uostalom sto nemate u labu neku opremu malo bolju?

Citiraj:
Reci mi samo kako znaš da je Channel Wellov dizajn? Jer možda zbog toga što si pročitao članak na Johnnyu Guru koji je, vidi čuda, napajanje isto nahvalio.
To sto je neki tamo jenky napisao da je napajanje dobro mi se zivo fucka. Oni voze V8 bigblock masine, jedu hamburgere, imaju kojete i jeftinu struju i lijepo im je sve sto se sjaji. Moze im bit.

Da tamo sam procitao ko proizvodi, al eto imam i jpeg slikicu di pisu OEM proizvodjaci napajanja. Neko si dao truda.

Citiraj:
Sve u svemu, ta spika da bjesan hardver nikom ne treba je već toliko isfurana da je to strašno. Činjenica je da velika većina ljudi to ili ne treba ili im je to preskupo ili si to ne žele pod stolom, ali brate postoje i oni koji na takve stvari briju. Da se razumijemo, ja nisam jedan od njih i relativno sam "običan" što se tiče vlastitog hardvera, ali sam imao prilike upoznati i ekipu koja brije na suhi led i ekipu koja brije da im računalo mora izgledati ko svemirski brod i ekipu koja mora imati računalo koje je praktički nečujno, a za sve su to spremni platiti jer im je gušt.
Ajde nemoj. Postoje ljudi koji briju na iglu, pa to neznaci da je to ok. Brijanje na svasta je do odredjene mjere ok, al kad neko kupuje qxxxx proc od 6k kn, daje za SLI grafe 10k kn i onda kupi napajanje od 1200w, a vrhunac mu je 3dmark onda ta osoba bas i nije zdrava. Barem nije nijedna koju sam ja upoznao. Nazalost dosta sam ih upoznao i previse takvih konfi slozio. Al ajde barem svi plačaju uredno.

@Funknešto: Nije ljepo meni reci da serem, to je samo moja privilegija .

Citiraj:
Strašno velik problem, nema šta. [Berem o grillu]
Nebi vjerovao je. Vise suma, slabiji protok zraka, vise buke. Stednja na napajanju od 1800kn. Bas lijepo.
Fleks je offline   Reply With Quote