View Single Post
Staro 01.07.2008., 20:37   #23
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Ne kužim što vam svima treba više od 800 dpi-a. Ako je manje, onda je miš prespor, a ako je više onda je prebrz. Pa najobičniji optički je čovjeku dovoljan. Tu spominjete neke premale rezolucije za ugodan rad i igranje. Za pomaknuti miša po dijagonali, na rezoluciji 1680x1050, na 800 dpi vam treba 3 cm MAX!!!!!! O čem vi svi pričate tu???
Nije bitno koliko treba pomaknuti (to nema veze s brzinom, posebno ne s pravim driverima koji konfiguriraju kako treba prenos na kursor) jer se to podesi lako nego koiko će fini pomak biti unutar tih 3cm koje si zacrtao...

I da ja sam stavio primjer igara, isto tako ide i za crtanje u Freehandu ili retuširanje u photoshopu ili slaganje svjetala i kamera u 3d maxu ili crtanje u Auto CADu - u svim tim djelatnostima ti treba preciznost pri radu, a u krajnjosti i u običnom surfanju je ugodnije kad se ne boriš s kompom da naciljaš link, inače mogu ja radit i na kugličaru za 20kn ali to ne znači da je to ugodno...

Uostalom ja nisam nigdje rekao da treba više od 800 DPI (moj prošli mi je miš imao 600 i bio sam zadovoljan) jedino je bio veći (širi) od ovoga i lošije mi je ležao u ruci, ja sam samo naveo tih 1000 DPI, čisto kao tehničku karakteristiku - to je sve...
Na kraju krajeva - od viška rezolucije (miša) ga sigurno neće bolit glava, a od manjka bi mogla...