View Single Post
Staro 01.07.2008., 13:51   #15
Thommy
Premium
Moj komp

Thommy's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor antrax Pregled postova
a da, kada fokusiras nesto s foticem, slikanje je prakticki trenutno nakon sto do kraja pritisnes gumb bez obzira kakav fotoaparat imao
e vidis kad recimo radis sa DSLR-om i radis u modu prioriteta blende znaci sam odredjujes koliki je otvor blende a aprat onda prema tome otvoru sam određuje vrijeme ekspozicije zna se desiti, oped kad su slabiji svjetlosni uvjeti i kad nemas objektiv sa vecim otvorom blende nego npr ovaj koji dolazi sa foticem, da vrijeme ekspozicije potraje i par sekundi, znaci kad stisnes okidac do kraja ne uslika trenutno nego ipak prođe neko vrijeme i onda ako slikas neki objekt u pokretu slika se zamucuje ili ako slikas statican objekt i ako radis bez stalka i ruka ti malo zadrhti oped dolazi do zamucenja ... to mene za sada navise i muci sa ovim objektivom iz kita jer nemaju dovoljno veliki otvor blende tako da mi je jedan od sljedecih koraka kupnja novog objektiva ... imas u galeriji na temi "za sve fotografe" i slike koje su namjerno slikane sa duzom ekspozicijom ... pogledaj si fotke od clana pod nickom Nitros, decko radi vrhunske fotke ali ima i vrhunsku opremu plus jako puno znanja i iskustva

Zadnje izmijenjeno od: Thommy. 01.07.2008. u 14:03.
Thommy je offline   Reply With Quote