View Single Post
Staro 01.07.2008., 13:08   #49
Mljac
Premium

Mljac's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Citiraj:
Autor Dog_Father Pregled postova
Neka iskustva sa 220EW8FB? Dobra cijena, pa sam se ozbiljno zagrijao. Medjutim lakse je nabaviti osiromaseni uran nego naci recenziju ovog monitora.
Nabavio sam ga ja prije par dana, još su mi dojmovi malo zbrkani.
Do sada sam bio na 19" CRT-u, pa mi je ovo velika promjena.

Prijelaz sa 1280-960 na 1680-1050 je u praksi strašan, desktop je ogroman, toliko da mi fali brzine miša kad šećem s jedne na drugu stranu. Još mi malo smeta crna boja (prije tamno siva) i tu i tamo kakav lagani ghosting na desktopu, ali to je stvar navike, CRT je i dalje kralj za te stvari.
Video i DVD izgleda zrnasto u full scr., ko kad loše kodiraš u divx, treba se malo odmaknuti od stola kad se gleda. Možda tu još treba kakva podešavanja, nisam još probao HD, nemam baš previše vremena.

Igre koje podržavaju visoke rezolucije (novije u glavnom) izgledaju fenomenalno, brzina matrice je dobra i u igrama nema uočljivog ghostinga.

Geometrija je odlična, bad pixela nema, boje, kontrast i kut gledanja su dobri ali i dalje po meni miljama daleko od CRT-a.

Ovo je sve sa spojenim DVI kabelom (bandridge, preskupo), VGA nisam ni pokušavao spajati.
Plastika je kvalitetna, moguća je ugradnja na zid (tako će i biti) a postolje dozvoljava samo nagib naprijed-nazad.

Evo, za sad toliko, možda sam ja malo pre kritičan, ali očito je da sam zahtjevan.