View Single Post
Staro 01.07.2008., 09:55   #6
Thommy
Premium
Moj komp

Thommy's Avatar

Datum registracije: May 2007
odgodu ces imati i na DSLR-u jer uvjek imas neko kratko vrijeme koje protekne dok ti fotic fokusira, s tim da ce ti se u losijim svjetlosnim uvjetima ta odgoda i povecati sa ovim objektivom koji dolazi sa foticem jer ima mali otvor blende, ponekad sa tim kit objektivom fotic nece moci automatski fokusirati kad nema dovoljno svijetla, iz tog razloga ti treba dodatna oprema kao sto su objektivi sa vecim otvorom blende i dodatni vanjski blic sa pomicnom glavom da ga mozes usmjeravati i odbiajti svijetlost...
live viev je da vidis ono sto slkas na lcd-u da
sto se tice starih analognih fotica na njima imas objektive sa manualnim fokusom ti sam okreces prsten fokusiras prije okidanja i to ti je ta odgoda koju imas sa digitalcima s tim da i an DSLR-u kad pritisces okidac imas 2 koraka prvo do pola da se fokusira i onda do kraja da okine
neznam za sto ces tocno korisiti fotic ali kad ti ponestane svijetla mogao bi se naci u problemu sa ovim objektivom koji dolazi sa sonyjem ... neznam koliko ti se da zafrkavati sa podesavanjem opcija po foticu prije nego pocnes slikati jer ako mislis DSLR korisititi na automatskim postavkama ona ti je bolji izbor neki kompakt u tvom slucaju Oly ... ja sam nedavno uzeo Olympu E-510 DZ kit sa 2 objektiva to je DSLR i sad vec skupljam lovu za dodatni blic i jos 2 objektiva i to sve ce me ispasti cca 10000kn ... nebi bilo ok da uzmes skupi fotic i onda ostanes razocaran sa njim zato ti je mozda ovaj kompakt od olympusa bolji izbor
Thommy je offline   Reply With Quote