View Single Post
Staro 30.06.2008., 22:03   #26
mirek
Premium
Moj komp

mirek's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Proiblem sa 90 se nastavlja. Gledao sam malo po netu i vidio da je problem sa RAM-om. Ono sto sam ucinio je slijedece.
Izvadio sam RAM iz drugog slota, resetirao CMOS i vidi cuda stvar radi. Da bi bio siguran probao sam zamijeniti RAM plocice, te radi u oba slucaja.
Znaci cim su dvije plocice unutra makar CMOS bio po defaultu stane na 90. Na kraju sam uspio srediti i da radi sa dvije plocice no druga ne smije biti u slotu 2 vec 3. Mozda sam nesto sje.. dok sam prebacivao sve u drugo kuciste, ne znam...

Probao sam zatim oveclockati i ide fino na 400 FSB, no cim promijenim latencije na 4-4-4-12 tada zapne na C1 i to je to dalje ne ide. Nije mi bas jasno, jer sam prije vec imao OC i sve je radilo ok.
Jedina je razlika sto sada imam jos DVB-S PCI unutra, no ne znam jer to uzrokuje da vise ne mogu postaviti RAM na 4-4--4-12.
Trenutno je postavljeno na auto, sto to znaci, na koliko mi Mhz sada radi RAM?
Nasao sam tool za to, CPU-Z. Tamo vidim da mi je RAM postavljen na 4-4-4-12, no nije mi jasno zasto mi se PC nije htio boot-ati kada sam to rucno postavio :-)

Cudno je sve to, no bar radi. U medjuvremenu sam uspio i slomiti jedan SATA konektor. izvukao ga skupa sa kablom, ni Bog ga ne bi vise vratio.. :-). Sada bi najbolje bilo kada bi mi kihnula maticna, pa ju ne bih mogao zamijeniti, jer ce reci da sam sve pokidao

Zadnje izmijenjeno od: mirek. 30.06.2008. u 22:14. Razlog: Nasao sam tool
mirek je offline   Reply With Quote