View Single Post
Staro 30.06.2008., 21:55   #3
mrga
all you need is freeware
Moj komp

mrga's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Ja čisto iz gušta. Ima pravo Roberto, ni ja ne bih to volio raditi full time. Okej, volio bih raditi filmove, putopise ili slično, jer onda imaš određenu narativnu strukturu koja ti ipak postavlja neke smjernice jer tada nemreš baš svaki kadar strpat bilo gdje. S druge strane, stvari tipa napraviti sažetak nogometne utakmice su krvnički posao jerbo moraš odgledati cijelu tekmu, mučit se dok odlučiš koji su dijelovi bitni, pa onda njih zrezat i skužit da je opet predugačko pa opet micat nešto. Onda skužiš da moraš povadit pol stvari i da u određenu minutažu nemreš stavit ni pol onog što bi želio, i tak, hrpa problema. (nemojte se baš doslovno zakačit za ovu rečenicu, sažetak tekme je tek prvi primjer koji mi je pao u glavu)

Uglavnom, kao full time posao bih volio raditi s materijalom koji ima narativnu strukturu i gdje bi se posao bazirao više na dodavanju efekata, tempu, postizanju atmosfere i slično, a definitivno ne bih želio raditi nešto gdje je riječ o pukom odabiranju između milijuna frejmova i njihovom sklapanju

Al ako te to zbilja zanima, onda bi ti najbollje bilo paralelno s editiranjem videa učiti i 3d programe i animaciju, jerbo prave firme (čitaj: ne lokalni studiji kloji montiraju svatove, već marketinške agencije i slično) će u pravilu tražiti hrpu stvari, a ne samo znanje video editinga.

Mene trenutno najviše zaokuplja učenje kako napraviti određeni efekt, sad su mi slova gušt, nešto poput ovoga
http://www.screencastcentral.com/public/yt2107.cfm