View Single Post
Staro 30.06.2008., 18:42   #31
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ja recimo ne mislim da je komp loš za djecu... Zašto? Zato jer ako roditelji tako rade zta kompom doma - djete ih želi imitirati, a onemogućavati mu da ih imitira u onome što rade će ga učiniti distanciranim i nesretnim te frustriranim, jer se navike i znanja u toj dobi isključivo i jedino stiču imitiranjem roditelja, a tu frustraciju zbog toga što to nemože će djete onda odnjeti u vrtić/školu i tamo raditi gluposti...

To ti je sindrom roditelja koji puše a brane djeci i kažnjavaju ih ako ih vide s cigaretomm, ili koji piju a tuku djete ako ga vide i blizu ičega kaj liči na alkohol i onda kad dože napušen ili pijan na sat i premlati profesora kažu "kako se u mojoj familiji to moglo desit" ili "ubit ću te budalo" i sl...

Naravno da računalo netreba zamjeniti roditelje, svaki roditelj bi s djetetom te dobi morao provesti bar 2h denvno i bar 1h dnevno oba roditelja skupa s njim, a za vikend bar duplo od toga ako se nemre preko tjedna, naravno da je teško skucat vrijeme i sve ali se mora, to je neophodno za pravi razvoj odnosa pa i psihe...

Dakle ne vidim ništa inheritno loše u tome (kao neki), a u krajnjosti tbred nije niti pitao za mišljenje, njegovi su rođaci roditelji tog djeteta i oni odlučuju što će i kako i ako mu oni oće dat komp njihova stvar...