30.06.2008., 01:29
|
|
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
Autor igorba
Mislim da se dosad već mogla postići suglasnost o tome da se ne može generalizirati nešto tipa "XY diskovi su majka, najbrži, ne kvare se i kad su u idle-u kuhaju ti kavu da budu od koristi" ili "ŽŠ diskovi su ti šrot, ja imao jedan pa mi crko, nemoj to ni u bunilu kupovati". Unutar svake marke proizvođača postoje bolje i lošije serije. Najbolji primjer za to je u današnje vrijeme Seagate (stvarno treba znati koji model da ili ne kupovati).
SVI diskovi crkavaju kad im je ćeif! Zato služi backup.
@Wolv - Glede toga koji se diskovi vraćaju, jel to u postotku ili kvantitativno? Jer nije isto s obzirom da se neki brandovi prodaju više od drugih pa je prirodno da ima povrata više. Prije nekoliko godina imao sam pouzdane podatke na razini jedne veće firme u nas gdje su u prvoj godini (razdoblje kad su svi proizvođači srezali garancije s 3 na 1 godinu, pa se i gledala ta 1 godina) sve marke imale vrlo podjednak postotak reklamacija (5%, promil vamo-tamo), a samo je jedna odskakala većom pouzdanošću (manje od 3%). Nije bitno koja marka jer to nema veze s današnjom situacijom, a da ne ispadne da drukam za nekoga.
|

|
|
|