Citiraj:
Autor GiXXeR
vako posjedujem doticne zvucnike...i neke stvari me zanimaju...novi novcati su ....i cini mi se da se malo sub previse zagrijava.....slusam muziku na 20% volume i 100%sub.....nakon pola sata bude skroz vruc....jeli to normalno?onda me zanima jos od suba ona buza gdje zrak izlazi....blizu stola mi je cca 25cm...i jel to njemu skodi??....hvala....glupa pitanja ali jbg....noob sam...
i jos nesto...kada pojacam iznad pola....sateliti kod gube na cistoci...skroz malo ali se primjeti....jeli to do zvucne??imam onboard zvucnu(realtek hd)
|
1. Koji dio suba? Membrana (tj, dust cap, onaj centar drivera) ili pojačalo (hladnjak iza)? Ako je pojačalo onda nemaš frke, svima se grije ko blesavo ali radi i dalje

Ako je woofer, onda smanji muziku jer clipa (pojačalo nemože dati dovoljno snage pa poludi da to tako opišem) i može da zgori sub. Ja ga nikad u klip nisam natjerao koliko ja znam (osim možda za filmić ali to je kratko

).
Btw, pošto su zvučnici novi treba im vremena da se usviraju malo. Ako možeš pusti ih negdje preko noći da lagano sviraju neku muziku.
2. Ja sam bass freak, ali sub na 100% za slušanje... uf... puno, ali ako voliš izvoli.
3. Nek ti bass reflex port (buža) bude udaljen od bilo čega barem onoliko koliko je promjer porta, 25cm je dosta.
4. Gubitak kvalitete je u ovom slučaju do zvučnika (osim ako nemaš neke lude filtere i gluposti uključćene u playeru), to je normalno, nisu Hi-Fi zvučnici i od njih se niti ne očekuje da rade savršeno pri velikim glasnoćama. Kupi si bolju zvučnu i kvaliteta će ti se poboljšati na svim glasnoćama i bass će ti biti bolji i jači.
@ Marin_ST: Ti stvarno nemaš pojma o čemu govoriš.
Citiraj:
Autor t3chno b0y
neznam čemu veličanje toga basa na z2300...iman ih ja tako da znam o čemu pričam...partijaju PRISTOJNO al nisu niti malo overkill...po meni ništa ispod 300w RMS ne roka pristojno(samo bass)...btw kolko znam ti si audiofil pa imas te neke hi-fi komponente a ja ih neman pa mislim da bi mozda trebao znat sto je jak bass...
|
Nije u snazi sve...
300W kućni sub i 300W profi sub za razglas, neusporedivo što se glasnoće tiće.