Uz dužno poštovanje - nemožeš mi ništa reć bez diplome jer se to zove nadrilječništvo...
Inače da nebi ostao kratak citatima...
Golub...
Što se tiče uništavanja otrova, različiti autoriteti se
ne slažu o učinkovitosti zagrijavanja. Najbolja metoda je uništavanje otrova vrućom vodom. Voda ne smije biti toliko vruća da izaziva opekline na uronjenom udu, ali
nitko ne kaže kolika joj treba biti temperatura. Bol bi se trebala izgubiti kroz 15 minuta držanja ubodenog dijela uda u vrućoj vodi. Naši
ribari preporučuju
plamenom upaljača zagrijati mjesto uboda kroz nekoliko sekundi ili ubodeni dio prisloniti uz vruće dijelove pogonskog motora plovila. Međutim, p
ri tome će se sigurno javiti veća ili manja opekotina oko rane, a
nije sigurno da će dovoljno topline doprijeti u tkivo, gdje se najveća količina otrova nalazi.
Zbog toga liječnici ovu metodu ne preporučuju...
Izvor - Hrvatski zavod za toksikologiju...
I kad tamo bude pisalo drugačije onda ću i ja reći drugačije...
Na kraju svako će postupati kako mu se svidi, dakle toplina smanjuje bol ali ne uklanja otrov upravo to ti i govori ono na dnu tvog citata "...monitor / support cardio-respiratory system as indicated..." jer da je otrov stvarno neutraliziran tom metodom onda nebi imao što monitorirati i podržavati...
Dakle to ti je jedna od situacija (ima ih poprilično u medicini) "niko nije dokazao da je štetno niti da je korisno ali tako radimo odavno pa je valjda dobro" a to je IMHO glupost na kraju svi su čuli oba mišljenja i sami će napravit kaj oće i misle da im je najbolje, ako oće smanjit bol neka griju ali će teško time smanjiti količinu otrova koja je u tjelu...
Inače opet ne vidim da piše koja je točno temperatura inaktivacije tog otrova...
Zato sam bio samo kratko napisao da je grijanje glupost jer nisam mislio da ima potrebe za OT flejmom ali očito se uvjek nađe neko ko zna bolje, da se razumijemo da mi se tvoj ćaća javlja ja bi i njega tražio da mi pokaže rad u kojem je to dokazano djelotovrna metoda...