Citiraj:
Autor Hamm
struka ajde se dogovorite oko dogovora..imam filing ko da sam u bolnici i nitko ne zna što mi je a debeli doktor se sa smiješkom uvaljuje u ordinaciju sa samo 1h zakašnjenja.
jebo ga jež:
treba li grijati? DA/NE
vaditi odmah? DA/NE
otići kod doktora? DA/NE
s čim čupati?
s čim ispirati?
grijati ili hladiti?
|
Ubod ježa se ne grije,vadi se iglom a sterilizira se rakijom,nije poželjno to raditi na suho stopalo - točanje noge u toplu vodu ili more.Ne vršiti pritisak na mjestu uboda da ne dođe do upale.Mazati protupalnim kremama ili uljem lavande.Često se da većina izvaditi,ostalo tretirati gore spomenutim i točat noge u more,organizam će izbaciti.Naravno,ako se zakomplicira (upali,zgnoji itd) onda treba u bolnicu...meni se nikad nije ugnojilo! i trajalo mi je 2-3 dana max.
Ubod škarpine - nikako urin - vruća voda - DA,termolabilan otrov.Da se srpiječe komplikacije (probavne tegove,glavobolje itd) potrebno i vrlo poželjno u bolnicu primit simptomatsku terapiju!
Opeklina meduze - 1.Ocat 2.Urin ili Limunov sok.Morskom solju isprati lovke!Nikako pijesak ili bilo što agresivno jer se time širi daljnje pucanje žarnih stanica!Alkohol ili slatka voda nikako!
Get over with!