Zahvaljujem na preporukama, unutra idu najvjerovatnije dva diska (jedan samo kupujem) od 500gb, mozda WD ili samsung obicni od 7200 okr./min. Jedan ce se dijeliti na dvije particije (windowsi+programi na c i d disk za kodiranje), dok ce drugi koristiti kao storage i source orginal fajlova za kodiranje.
Trenutno situacija je sljedeca:
Case: imam (nije savrseno al se moze srediti za optimalni air flow) (OK)
CPU cooler isto imam od starog PCa (scythe katana), molim misljenje o katani za Q6600
VGA: Gainward 7200GS 180kn (OK)
MBO: Blood Iron ili Asus P5K ?? (735-820 kn)
CPU: Intel Q6600 1230kn (OK)
RAM: 2x1GB Kingmax PC6400 269kn (jel valja taj kingmax sta ?)
PSU: mislio sam 430W, SEASONIC 80 PLUS Series. Malo je skuplji i ako mislite da je Corsair VX450W bolji onda ce to biti to. (467-520)
HDD: 500gb neki su oko 530kn (OK)
Total : 3550 kn racunajuci skuplje komponente kod kojih se dvoumim sto je odlicno !
E sad sto se tice OCa i tog quad cpua, trenutno vrtim 32-bitne XP i nisam mislio mijenjati jer mi je zajebancija traziti programe za 64-bitni OS, al posto ce ovaj PC biti samo za kodiranje mozda bih trebao ga prebaciti na 64.
- koja je razlika kod OCa,
- jel dobijem puno na preformansama sa 64bitnim OS-om
- dali vrijedi uzimati quad uopce za 32-bitni OS ?
- dali vrijedi vrtiti 64bitni OS na E6600 procesoru koji se korsiti za obradu ali i kodiranje (kad se ne radi nis drugo)
- dali 64 i 32 bitni strojevi mogu komunicirati preko mreze ili moraju biti istog OSa (njub sam sto se tica takvih stvari)
Ova pitanja vjerovatno ne idu u ovaj forum, al mi je to sve vezano a trebam konfu isplanirati naruciti do ponedjeljka pa bih bio jako zahvalan kad bi mi netko dao svoje misljenje i preporuku.
Zahvaljujem !