Citiraj:
Autor TomRi
pa zar nije oduvijek bilo bolje prodati staru i nadoplatiti pa kupit jednu novu?
u usporedbi sa kupovinom još jedne stare.
(a često je i jeftinije)
u ovom slučaju: 800+800 = 1600kn = 2x 3870
a jedna nova 4870 je oko?
(ako su novcate 4850 oko 1200kn)
SLI i Crossfire mi više miriše na to da iz dve nove grafe izvučeš maksimum maksimuma i budeš 'glavni',
a ne iz starijih, pošto obično 1 nova grafa troše manje struje od dvije stare, i daje bolje performanse..
možda brijem krivo, ali tako mi se čini da sam viđao tu na forumu rezultate....
a i netko je napisao na forumu kada spoji crossfire, ne može koristiti 2 monitora, kao što možeš normalno sa 1 karticom
pa je i to jedna prednost 'single card' setupa(uz one gore navedene)
potražit ću pa paste-am ako iskopam
|
Crossfire 2x hd3870 definitivno bolje gura igre na vecim rezolucijama od hd4850 - doduse driveri su tu ogranicavajuci faktor obicno.
Mogu mozda drugacije govoriti prvi "reportovi" s neta, ali pri takvim rezolucijama (1920x1200 i vishe) 2 kartice bolje guraju od jedne, a hd4850 nije neka revolucija naspram starije serije, vec super omjer ulozeno/dobiveno.
Tako da ako ide mjenjati postojecu 3870 za 4850 umjesto josh jedne da doda u crossfire (ako vec ima takvu plocu, nisam gledao), nedobiva skorom nista.
a razlika izmedju ddr3 i ddr4 u crossfire je samo u teoriji - naime u praksi u performansama razlike nema, a jedino je prisutna u tome da ddr4-tki mozes vishe overclockirat memu, na vishe taktove ali to se ne izrazi valjda ni u jednom fps-u.
I za kraj bih htio reci da bi se hd3870 rabljene trebale uskoro prodavat i po 600 kn, pa go for it.