pozz
Molio bi vas da mi odgovorite i pomognete, znam da su bile slicne teme pogledo sam ih pomogle su mi jako. Nisam neki znalac pa vas onda.....
Uglavnom imam na raspoalganju 3000kn i treba mi maticna,proc,rami napajanje, a vec imam dvd-rw hard 160gb,case LC, i grafiku ati x1650.
Znaci treba mi OC maticna, proc i rami + dobro napajanje, razmisljo sam kad dobim pare da kupim ati hd 4850 vjerovatno budem. Konfa bude sluzila igranju danasnjih i budicih igrica. Ulta high detalji mi nisu bitni dosta su midium i high bitno da ima iznat 30fpsa, imam 19" lcd kuciste hard(sata1) i dvd iz proslog kompa vec imam te grafika ati x1650, a napajnje je noname 350w.
Gledo sam po ducanima pa me zanima sljedece:
proc:gledo u vemilu pa jel velika razlika u igranju izmedju intel proca proca koj ima 1mb cache 2 3 4 6, koja razlika kod onog fsb 800, 1066, 1333.
jel bolje Intel Core 2 Duo E4500 BOX, 2×2.2GHz, 800MHz, 775-pin, 2MB za klokanje jel bude išo do 3.0ghz ili da se uzme onaj core 2 duo 8400 model pa onda ic do 4.0ghz
ili bolje
CPU AMD Athlon64 X2 5000+ "Black Edition", dual core, SckAM2 clockat ali ti amd imaju manje cache jel to onda manje fpsa u igrama...
maticna: vidim da ima dobrih maticna do 1000kn za clockanje dobre su gigabyte asus dfi tu vi izaberete kaj je bolje...
rami:tu bi 2gb bila dosta to znam ali koji su bolji kingmax, crucial ocz i neki preferiraju one od 667mhz neke modele pa se jako daju clockat a neki kazu 800mhz pa onda spuste takt pri clockanju pa opet idu u visoke taktove...
napajanja: tu sam slab. kolko sam vidio bilo bi dobro neko od 450w a neki kazu 400w dosta ali kupit cu ati 4850 onda ce trebat 500w ?!
eto uff kad vidim dosta sam napiso sryy.
ako vam smeta nasto sta je off topic sta moderator je zabranio a sta budem obriso onda ili moderator, ako nezelite odgovorit nemorate ali daj plz barem slozite konfu do 3000kn za OC . btw nemora svih 3k biti potroseno
!!!hvvallaa unaprijed svima !!! kada bi mi bili susjedi a barem bi vas pocastio pivom ili vam platio da slozite mi komp

ajde