Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 26.06.2008., 17:28   #157
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Vidim kako se tu malo malo spominje mobilna klima i naravno u negativnom kontekstu..i naravno opravdano..
E sad, moj problem je takav sto ja jednostavno ni na kakav nacin ne mogu ugradit split sistem. Znaci stan nije moj, i jos mi je na procelju zgrade, tak da to otpada..
Jedino rijesenje je mobilna klima, za koje svi znamo da su bucne, manje ucinkovite, imaju posudu za kondenzaciju koja se mora stalno praznit itd..

Ali za mobilnu klimu se mora drzati par parametara i onda ce ona dati najbolje sto moze. Gore par postova netko je napisao da bi s mobilnom hladio 50 m2. To je nemoguce.

Kod mene je situacija takva da je stan 29.5 m2 i od toga je 6 m2 kupaona i 3m2 hodnik znaci kapacitet hladjenja je nekih 20 m2. i to je gornji plafon za (dobru)mobilnu klimu.

Sljedeca stvar je (po meni najbitnija) odvod vruceg zraka. Tu vecina grijesi tako sto taj odvod stavljaju na otvoren prozor, vrata. Mobilna klima je slaba, i prostor koji hladi mora biti dobro hermeticku zatvoren i izoliran da bi uspijela spustiti temperaturu.
Naravno odvodna cijev bi trebala biti sto kraca, jer ona zagrijava prostor.. Ja u planu imam odvod staviti u ventilacijski otvor iznad stednjaka, a cijelu tu odvodnu cijev izolirati sa nekim izolacijskim materijalom tipa onaj filc za vodovodne cijevi+plasticna folija..
Ne patim na 17 C kad je vani 37, dovoljno mi je da mi klima skine temperaturu za par stunjeva i ono mozda bitnije je da mi isuši zrak..i samim tim ce se dati zivjeti u stanu..

Eto nadam se da sam barem nekima malo pomogao sto se tice kupovine mobilne klime (znaci paziti na m2, odvod, i izolaciju) i ako vec kupujete mobinu pogledajte po oglasniku, ima dosta ekipe koja misli hladit 50 m2 s tom klimom, kupi ju i onda vide da nula bodova i onda je prodaju za 1000 kn, a platili je 2000..

I naravno trebao bi neki savijet za dobru mobilnu klimu i da mi netko tko se kuzi u to kaze koliko ta mobilna moze isusiti zrak?

hvala
srale7 je offline   Reply With Quote