Tema: Photo shop
View Single Post
Staro 26.06.2008., 16:36   #16
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor greenfly Pregled postova
Ako selektiram sa "Magnetic lasom", i crta mi se priljepi tamo gdje ne bi trebala,, kako se vratit samo korak,dva nazad, a da ovo ostalo ostane označeno??............. malo mi je čudno radit sa tim alatom
Stisni Backspace, briše zadnju točku i tako do početka. Vrijedi i za obični laso.

Što se tiće Toleracije kod Wanda, tu moraš eksperimentirati, nema univerzalnih brojki. Probaj i drugu metodu:
izbornik Select - Color Range

Ovim selektiraš određenu boju ali na razini cijele slike. Kad ti se otvori prozor, klikni na slici koju boju želiš selektirati (ako imaš 2 crvene kugle, označit će ti obje kugle iako su fizički odvojene.. za razliku od Wanda koji označava sve crveno ali što je povezano - znači jedna kugla neće biti označena. Ugl sa obje metode se možeš igrati i kombinirati ih). Sa Fuzinessom podešavaš zapravo toleranciju, a sa onim ikonama + i - širiš/sužavaš spektar boja koje želiš označiti (npr klikneš na crvenu loptu - selektirao si sve crveno na slici. Sada klikni na ikonu + i klikni npr plavu loptu - sad imaš selektirano sve crveno i plavo na slici itd...)

Dobar je fotošop ako ti je dosadno i ako imaš klimu uz komp ovih dana