View Single Post
Staro 26.06.2008., 12:08   #44
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor nexus-6 Pregled postova
Ono sto ja vidim je samo "sminkanje" zvuka nekakvim postprocessing algoritmima sto se nekom moze svidjati, a nekom ne. Kuzis, nismo vise u domeni vjerne reprodukcije. Na tom polju razlike nema, sve je to zvuk za mase. Zato me i ne interesira stav ekipe s raznoraznih foruma uzivljenih u 24bit crystalizer i slicne pizdarije. Samim time je i nedvojbeno da čuju razliku.
U EAX-u i je cijela caka, te kartice su iskljucivo napravljene za gejmere. Samo o toma ja pricam.
ok, cl kartice mozda usminkavaju zvuk svojim crystalizerima, eaxima i inim glupostima, medutim vjerujem da kad je i iskljuceno to sve zvuk na x-fi karticama bolje zvuci od ovih shrotex realtek onboard zvucnih.
dok za live garantiram da je tako (normalizeri eaxi i ostalo su bili iskljuceni uvjek).

obrazlozenje:
kupovinom novog kompa sam dao staru live karticu frendu jer on ima nesto integrirano lose u kompu pa je ovo popravilo situaciju osjetno, smatrao sam da ne moze biti nista losije na novoj ploci, intel hd bla bla, sigmatel chip. no prevario sam se, zvuk je ipak bio malo losiji, no ne bitno. drama je nastala kad sam morao promjenit plocu i sad na ovoj ip35 je realtekov hd chip koji daje toliko losiji zvuk od onog sigmatelovog da je to za ne povjerovat. no u nedostatku novcica, sluzim se njime vec mjesecima

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder