View Single Post
Staro 25.06.2008., 23:19   #702
HAL 9001
Poboljsana verzija

HAL 9001's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Pozdrav.Trebam vas savjet za jednu reklamaciju koja mi se vuce vec mjesecima.Radi se o fotoaparatu Canon A710IS i Photo Centru u Zagrebu.U 3 mjesecu ,kad sam pregledavao slike s putovanja primjetio sam na svim slikama mrtvi zeleni pixel u gornjem desnom kutu.Mislio sam isprva da mi je leca prljava ,ali se ispostavili da je na senzoru uredaja.Kontaktirao sam Photo centar i gospodica mi je rekla da im posaljem uredaj i da ce oni softverski rijesiti problem.Posaljem uredaj s detaljnim opisom problema i jos napomenem da sam zadovoljan dnevnim fotografijama ,ali da slike slikane u losijim uvjetima(nocno snimanje) ispadaju lose i zrnate ,ali to se dalo manualnim postavkma ublaziti.Nakon vise od mjesec dana oni mi salju foto aparat bez ikakvog opisa sto se radilo i zakljucka.Napisano samo na garantnom listu Optical unit.Zovem ja njih i teta mi kaze da su mjenjali komplet opticku jedinicu uredaja, premda je bila rekla da ce softverski rijesiti problem.Prode 20-setak dana i ja se uhvatim fotografiranja.Odmah mi je bilo jasno da nesto nije u redu.Uredaj je u auto modu sporo i netocno odredivao svjetlinu(to se primjeti na LCD zaslonu kao usporeno treperenje) i cuo se zvuk suskanja blende dok odreduje svjetlinu sto prije nije bio slucaj.Veselje je bilo jos i vece kad sam prenio slike na komp i uocio 4 mrtva pixela na svima slikama.Zovem ja njih opet i kazem da nesto nije u redu s uredajem i da su slike gore nego prije.I kaze teta da posaljem opet uredaj.Prode opet mjesec dana i jucer mene teta zove i kaze da su softverski makli pixele i da su po njima slike u redu.Nije pomoglo sto sam im poslao slike slikane u AUTO modu(znaci bez mog utjecaja) i obrazlozio da slike slikane u kuci pri dnevnom svjetlu ispadaju kao da su slikane pri nikakvom osvjetljenju(kao da je noc).Po njima je i suskanje u redu premda prije nije toga bilo.Nije mi jasno zbog cega nisu prvi put softverski rijesili pixele nego su zamjenili pola aparata i vjerovatno nesto zasrali ,a sad se ograduju.Zadnja dva dana testiram aparat.Usporedujuci ga s malim smecem HP n630 koje kosta kojih 500 kn ispada da taj daje bolje slike u zatvorenim uvjetima(uredaj bolje odredi svjetlinu) nego moj 5 puta skuplji.Covjek mi u lokalnoj trgovini izvadio model A720IS (isti kao moj sami ima noviji procesor) i normalno ovaj bez ikakvih problema podesava svjetlinu,nema suskanja, slike kristalne.Sad vise ne znam sto mi je ciniti, dao sam cijelu placu za fotoaparat kojim sam bio zadovoljan i sad mi je uopce zao sto sam ga slao zbog jednog pixela.Molim vse savjete, iskustva i preporuke.
P.S.
Zanima me kad se kaze softversko uklanjanje mrtvih pixela na sta se zapravo misli.Jer ako je pixel fizicko ostecenje senzora da li je ovo samo prikrivanje problema.Hvala
HAL 9001 je offline   Reply With Quote