Hvala svima na odgovorima! :-)
I ocekivao sam da ce mnogi krenuti S1 smjerom, ali bojim se da to nije ono sto rjesava moj problem. Vidim da sam duzan jos pojasniti situaciju, pa mozda to pomogne kod rjesenja...
Kuciste je specificno, radi se o 8-Core 3 GHz Xeon Mac Pro stroju. Ta kucista inace imaju 4 razdvojene termalne zone, ali u novom dizajnu 2 i 3 se doticu bez izolacije jer su isli na slot-in SATA diskove bez kablova. Koliko je to dobro jer su super jednostavni plug&play, toliko nije idealno ako kakvom nestandardnom modifikacijom zakrcis expansion bay - a HR-03 je upravo to.
Ukratko, bilo koji cooler koji rasipa previse topline u expansion bay mi narusava cijeli eko-sistem, a stroj ima tocno 58 senzora i prilicno sofisticiran cooling management. Npr. ne zelim da mi ogromni vent od expansion baya ide na preko 1000 rpm, sada je na 490 i skoro se uopce ne cuje.
Double-wide PCI-Express slot u koji ide graficka je na dnu baya i ima nikakvu prostornu toleranciju za karticu s donje strane - jedva je HR-03 instalacija prosla - i to bez metalnog kriza jer jednostavno ne stane. Staviti karticu u obican slot mi se ne svidja jer bih ipak rusio bandwidth (iako mi se cini da nije kritican), a time bi i cooler dodatno priblizio diskovima.
Nikakve modifikacije kucista ne dolaze u obzir iz vise razloga.
Dakle, ne raspolazem s previse opcija:
- nema dodavanja novih ventilatora u kuciste,
- ne zelim bitno ubrzavati rad postojecih ventilatora,
- HR-03, iako sjajno hladi graficku, polomi eko-sistem jer su iznad 4 diska,
Od opcija vidim neki hladnjak s direktnim ispuhom (najsretniji bih bio s NV Silencer 5) iili nekakvu caroliju. ;-)
Pri HR-03 instalaciji slot-cover sam maknuo taman na njegovoj razini, tako da je protok morao biti dovoljan, a kuciste je i pored slotova svo u mrezi, pa mislim da nije problem u tome - jednostavno HR-03 isijava kao nuklearni reaktor i preblizu je diskova jer je jako visok. Pomoglo bi da ventilator ne ide na njega s gornje strane, nego nekako ispred, pa da pomogne strujanje van, ali takva instalacija bi izgledala nespretno i neprofesionalno.
Takodjer, da li netko zna gdje se mogu kupiti slot-coveri s ventilacijskim prorezima - kao sto se dobije u nekim cooler kitovima? To mi je uvijek ljepse nego samo ostaviti rupu.
Hvala jos jednom!