View Single Post
Staro 25.06.2008., 10:16   #1242
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
HR-03 ima jednu manu i daj mu jednu šansu. Znam tvoje probleme i znam rješenje. Tek toliko da ne bacaš novčeke u vjetar. HR-03 je tehnički savršen cooler koji nikako ne možeš savršeno postavit u komp.

Ako imaš montiran cooler preko kartice onda trebaš hladiti donji dio. Griju se oni Power stabilizatori. Njih treba hladiti. Samo za probu probaj hladiti jednim 5V ventilatorom taj dio. Vjerujem da će stvar biti OK. I dobro je vući zrak sa kartice a ne gurati na nju.

Ako imaš HR-03 postavljen prema dolje i slab protok zraka (a imaš jer hoćeš tišinu), onda opet treba osmisliti hlađenje tih stabilizatora jer ne dolazi zrak do njih. Najbolje bi bilo staviti prema dolje a između coolera i karice ugurati vrlo tanku 12cm cooler. Svojedobno sam imao takav ali ne znam gdje je završio.

Ja imam ATI i riješio sam tako vent puše prema gore preko CPU coolera (Ninja) a odozdo sam za probu stavio 12cm vent na 5V. Sve je OK sa temperaturama svega. CPU nikako ne može zagrijati Ninju pa je samo malko topliji nego bez grafičke.

Najidealnije rješenje bi bilo da se stavi vent na 7V koji će puhati preko diskova i preko karice. Otvoriš rupu iznad kartice i uz pomoć malo kartona napraviš tunel. No za to valja malko volje i sreće sa kantom.

A ako ti se ne da kemijati, budem ja to čudo kupio jer imam za njega posao. Slobodno mi se javi na PM.

I svakako skini žvakaće sa coolera za memoriju jer ne valjaju ništa. Moraš ih lijepiti sam i sa termalnom pastom.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote