Molim iskusnije za pomoc...
Trazim dobar "Direct Heat Exhaust" cooler za 8800GT, cijena nebitna. Nasao sam na netu da se NV Silencer 5 moze namontirati na 8800GT, ali Links ih vise nema u ponudi. Inace, s NV 5 sam imao odlicna iskustva na staroj 6800 Ultra.
Citajuci prikaze po netu vidio sam da je Thermalright HR-03 Plus jedan od najboljih hladnjaka i da uz dobro hladjen expansion bay ima sanse da radi cak pasivno. Kako mi je tisina bitna, uzeo sam ga, ali stvar nije prosla iako bay ima dedicated 120 mm vent. Iako je inicijalna razlika velika (rusi temperaturu sa 75 pri idle na cak 49 idle), kada se velika masa zagrije kroz cca 30 minuta stvar se zagrije sve do preko 100 kada kartica puca.
Tada sam uzeo Arcticov 92 mm PWM vent i stvar je dosla sebi, zbilja radi super tiho i pod punim opterecenjem. Predivne performanse i odlicna akustika.... ALI ono sto niti jedan prikaz nije spomenuo jest cinjenica da to cudoviste u kucistu hladeci graficku zagrije sve ostalo.
Kako iznad expension baya imam 4 terabajtna diska osjecao sam se jako neugodno kada sam shvatio da im je temperatura isla 10-15 stupnjeva gore.
Trenutno sam razmontirao Thermalright cudo (btw na prodaju je u pola cijene) i vratio stock cooler koji ima heat-shield i vruc zrak pumpa direktno van.
Tada sam shvatio koliko je NV Silencer dobro zamisljen - ljepota je bila u tome sto je sav topli zrak kroz kanal gurao direktno van, dok i Thermalright i alternativni Accelero S1 rasipaju toplinu u neposrednu okolinu.
Proguglao sam dosta temeljito, ali osim NV 5, koji nazalost izgleda vise nije nabavljiv, nisam nasao nista pametno. Da li je netko vec ovo prosao da ne otkrivam toplu vodu?
Hvala!