View Single Post
Staro 24.06.2008., 21:54   #27
Denzil
Secret Undercover Agent
Moj komp

Denzil's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Arrow 4850 dojmovi :)

Eto samo da utazim znatizelju mnogim ATI korisnicima... dobio danas svoju 4850 pa da podjelim dojmove. Znaci bez nekih OC/benchmark screenshotova, samo prvi dojam..

Evo za pocetak, na zalost 3DM06 mi je osto na sticku na poslu pa sam moro sa 3DM01 .. odvrtio sam jedan benchmark tek tolko, za usporedbu.
Dakle moja konfa je E8400 na ASUS P5K-E ploci sa 2GB Crucial RAMa na 800.. sve na default taktovima mjereno. Izmjenjao sam 4-5 graficke od kad sam ubo novi komp pa sam evo popamtio brojeve.. dakle 3DM01 score.
7600GT - oko 29-30k
X800XL - oko 31k
8600GT - 39k
7900GS - 41k
i sada 4850 - 50k i jos malo ..
..dakle ovo je za one benchmark fanove u vama.. stari 3DMark koji optereti cijeli komp a ne samo grafu. No usporedba je bitna. Preksutra vam postam 06 rezultate ak nekog fakat zanima.

Ovako, prva stvar, i najveci minus - temperatura.
- kod bootanja windowsa, dok je grafa prethodno hladna ko cura od random FERovca, vec u startu je preko 65. Nakon 5min rada je oko 73. Nakon 3DM01 passa je dostigla vrh od 90 stupnjeva.
- e sad moram napomenut da je grafa u jako dobro provjetrenom boxu, 3x120mm ventovi, 2 intake i 1 exaust otraga s tim da je 1 na boku i puse direktno po njoj. Ima cak jos jedan 4ti intake fan no nebitan je atm.
- drugi problem je ocitavanje temperature. Jedini program koji je uspio za sad je GPU-Z i HWMonitor. Everest 4.50.1330 ne vidi senzor, ATT takoder..
- e sad, nakon full loada, vent se vrati na 9% snage i grafa je necujna.. ali temperatura ne pada ispod 74-75. Dovoljno da pomaknem prozor po ekranu, load raste, vent ubrzava i takt jezgre i memorije se takoder povecava.. da bi se sve vratilo natrag cim opterecenje stane. Tako da, da se glupi vent vrti na kojih 20% bile bi manje temperature u idleu.
- probao sam sa ATI Tray Toolsima sredit taj vent no nista.. dobro da taktove vidi.. temp i fan speed nema sanse. Treba cekat update.

- instalacija drivera je prosla bezbolno.. odma sam skinuo hotfix (hvala Jelc ) i rucno ih instaliro, bez CC sranja i slicno. Naravno treba prvo stavit UAA da bi audio prosao bezbolno. S tim da od prvog boota, sve do gotove instalacije drivera, zvucnici su mi pucketali.. no evo krivim Creative i njihove drivere koji nikad nisu radili 100% kak spada..

- i evo nas na igrama.. jos me nije lupilo da imam 4850 u kompu , do prije 3 tjedna sam jos korisito 9800PRO

Uglavnom, evo prva igra koju sam probao, utjelovljenje optimizacije, CoD4:
- 1280x1024, full AAx4, full Anisotropic, sve sve ali SVE ostalo na max, texture, ovo, ono ..sve sto sam nasao sam digo kolko je islo. Loadao sam mapu di ima mrtvih kolko oces...
- FPS je varirao od 70-125 negdje. Dakle u najvecoj borbi..ono dim, vatra, pucnjava, particles i sranja FPS ne pada ispod 70... kad se maknem sastrane uz zid ide preko 120.. ono WTF .. do jaja nema sta
- P.S. Windowsi su mi trenutno sve samo ne optimizirani btw.. u 3 tjedna sam izmjenio 3 NVidia graficke i 2 ATI.. dobro da se sve ne rusi.. ugodno sam iznenaden

Tak da evo..to je to za sad.. sad cu instalirat Crysis i tokom sljedecih par dana editirat cu post sa dojmovima iz ostalih aktualnih igara

- Crysis 1.2.1
- 1280x1024, WinXP PRO SP2, AAx8 9hehe) i sve na HIGH. Kolko znam very high je za vistu..
- minimalni FPS koji sam uspio dobit je 22.. tokom pucnjave i slicno je oko 24-25 .. tokom setkaranja okolo, dakle neki average, 30.. a tu i tam je skocio na 40 no to je rijetkost. Sve u svemu, the way it was meant to be played .. ako skinem AA na 4 ne gubim nista a dobit cu veci FPS..

- World In Conflict
- sve very high, AA 4x, AF 16x - min 22, max 72, avg 45 .. s tim da je 22 kad zoomiras eksploziju.

P.S. @Moderator - nije da prigovaram ali moj topic nema nista zajednicko sa ovim s kojim si ga spojio osim 4 broja, 4850. No nije bed, samo vi spajajte sve topice u jedan i cudite se kad ljudi postavljaju ista pitanja 5 puta..jer nitko normalan ne cita 50 stranica topica sa 30 i vise postova po strani.

Zadnje izmijenjeno od: Denzil. 26.06.2008. u 00:01.
Denzil je offline   Reply With Quote