View Single Post
Staro 24.06.2008., 14:18   #11
dubrava
Premium

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
Autor darkijas Pregled postova
najoptimalnija dijagonala ekrana za 4:3 crt televizore je 72cm ili 29 inča. U ovo općoj pomutnji oko hd-a i tankih ekrana moguće je da se neko hoće riješit kvalitetnog crt televizora (koji će bez problema u prikazu slike sd programa razvaliti taj sonyjev lcd40s2000 ko beba zvečku) za neku siću i ako se na takvo što naleti treba svakako uzeti. Međutim ovdje na forumu se nemože dati preporuka dali uzet neki rabljeni televizor ili ne jer ti sa svojim očima trebaš vidjeti u kakvom je stanju tj jel ima kakve anomalije u prikazu slike. Općenito ja iz iskustva znam da se u oglasniku nerijetko može naletit na švercere koji u kućnoj majstoriji sklepavaju svakakve rage stare i po 15-stak godina i onda ih pokušavaju prodat pod "par" godina stare. Dakle prije kupnje svakako se raspitat kad je taj model bio na tržištu aktualan i td
razlika između 50 i 100hz je naravno u tome kaj 100hz slika manje treperi pogotovo kad se prikazuju svijetliji djelovi slike i to je ujedno i najveća mana 50hz telkama. S druge strane slika 100hz je nekima lošija jer djeluje nekao više nazubljeno. 100hz su mahom nekadašnji top modeli imaju više priključaka i ostale điđemiđe (pip) a i trebali bi imati i kvalitetnije ekrane stoga ipak preporuka za 100hz (po mogućnosti philips, panasonic,sony i ostale poznate firme, a quadro, vivaxs i slične izbjegavati ak je ikako moguće)
Mnogi pridodaju veliku važnost i tome da je ekran flat tj ravan ali ja iz iskustva znam da to i nije toliko bitno

thnx, stvarno dobrih odgovora dobio na ovom forumu, na ostalima nista..
nego, sto se tice ovog pri kraju tice ipak cu te razocarat..imamo sony star 7god u kvartu u prostoriji di igramo ps i to, i slika pocela malo jebat zato sam gledo samo da je noviji.. nije tolko vazna marka jer frend ima quadro 3god i sve 5 za sad.. a ne moislim imat tv u sobi dugi niz godina.. za sad mi jos ne treba lcd u sobi, a i 12 000kn kolko je dosao ovaj sony koj je u dnevnoj nije tolko impresioniro pogotovo kad gledam sliku, ima samo mpeg2 pa nisam ni euro mogo primat digitalni prijem no ogroman je i za dvd filmove mrak, uglavnom za par godina ce bit lcd jeftini i bolji pa cu tad i za sobu uzet.. nisam planirao uzimat tv u sobi sad, no bezveze gledao oglasnik i mojem se malo pomaknula slika prema gore, pa nasao quadro za 500kn 50hz, i neki vivax 100hz 650kn,pare skupljam za more ovo je nesto usput sto nije tolko ni potrebno pa ne mislim ulagat..ovaj prvi je 2god star i ak ima gar jos jednu mislim da cu to uzet pa me zanimalo jel dosta losije 50hz kod gledanja dvd filmova.. znam da cete rec da je smece quadro, al drzat ce godinu dvije valjda ak je ispravan.. bolje nego sto kazes kupit sony, panasonic jer su mahon minimum 6-7god stari a i to je upitnih tolko godina i dođem na isto sto imam sad..

Zadnje izmijenjeno od: dubrava. 24.06.2008. u 14:29.
dubrava je offline   Reply With Quote