Citiraj:
Originally posted by tin.
Kak to mozes malome reci? Zasto je to krs?A koji ti imas DVD? ...Ja imam ROTEL DVD RDV - 1080 i kosta 18.000 kuna (TD Elektronika je zastupnik i narucuje ga samo po narudzbi).Za mene je smece sve kaj je ispod 2.000 eura,ali ne podcjenjujem ni druge firme...Moj DVD ne prima cak niti DVD-R ,pa se nadam da nije smece...a radi se o prestiznom primjerku..I soni i Panasonic su za lovu za koju kostaju jako dobri plejeri a promijenio sam ih bar desetak modela.Valjda zato jer si veliki elektronski giganti mogu priustiti raskos i za istu cifru dati kvalitetnije uredjaje.Pa pogledaj samo one neke Tajvanske blesave firme.Sve je napravljeno od jeftine plastike za case.
A kao drugo...niti DIVIX niti MP3 kao formati zapisa nisu ni predvidjeni za linijske uredjaje,a u usporedbi s mojim DVD plejerom slika i zvuk su im odreda katastrofalni.Ko ima obican TV to se i ne vidi,ali se jaaaako vidi na projektoru i cuje na skupljem sistemu za kucno kino.
|
Velim zato jerbo za manje novce se može dobiti PUNO bolji DivX player od Sony-a.
Sony ima odlične televizore i prijenosnike.
Za DVD uređaje uzima riješenja od drugih. Konkretno od Lite On-a.
Kod Sony-a se plača isklučivo ime i jako dobar design. Cijela komponenta - NIJE njihova.
Recimo Yamo uzima Kiss 450 player, unutra stavi svoje 5.1 pojačalo i to naplačuje cca 5.000 Kn
Ja inače doma koristim krš od Panasonica. Koštal je cca 1.000 Kn prije godinu i pol. Koji ima DVD player - tko zna. Vjerojatno made in China/ niš koristi. Digital to analog konverter mu ziher nije jača strana.
Danas da sebi kupujem, kupil bih Kiss - jerbo su se pokazali kao jako dobri, za vrlo prizemnu cijenu. Što uključuje i sliku na telki ( ponajviše ).
Etvas, to je razlog zašto velim da Sony ne valja.
Iskreno me zanima Sony-ev support u obliku firmware nadogradnje ( koja je jao bitna za DivX playere ).
Sad ... ROTEL DVD RDV - 1080 spada u kategoriju daleko višu od obične kućne upotrebe, isto kao i projektori i samostojeći 5.1 sistemi za 30.000 + Kn.
Zato tvrdim da su Sony, Panasonic, Philips .... itd. krš firme za takove uređaje.