Citiraj:
Autor Jelc
Koliko ja pratim-u nekim zemljama neki (ne "žive" od toga samo članovi udruge prijevoznika  ) prosvjeduju na veliko, blokiraju prometnice, lobiraju i bore se za svoje...
|
Prosvjeduju? I postigli su tocno... sto? Ili "prosvjeduju", pa su malo kokodakali i napravili balvan revoluciju u svom selu? Nisam vidio da je itko blokirao Pariz, Berlin, Bruxelles, Zagreb, Split, Varazdin ili Osijek. Zamisli da oko 16h jednog radnog dana u tjednu, 500 kamijona (gas, gas!) samo *prodje* kroz Zagreb (najlegalnije, bez ikakvih "prosvjeda" i icega - spuste se podjednako sa zaobilaznice na sva tri mosta i jedni krenu put prema Centru pa se racvaju put istoka i zapada) - ne bi bilo bas zgodno, jelda? Let alone da to isto naprave, samo STANU negdje. E, TO bi bio prosvjed. To sto su tamo gdje je Borat u Rumunjskoj snimao filmeka par njih lamatali krampovima i traktorima (primjeni analogiju u manjoj ili vecoj mjeri gdje hoces) nije bas nesto od cega se vladama tih zemalja tresu gace.
Citiraj:
To je onaj jadni ostatak ekonomije koji proizvodi ono kaj prijevoznici eh... i prevoze
|
Sve je to super, njihova proizvodnja i tako to. No da jedno jutro samo ne dodju dostavni kamijoni do svojih odredista, ne bi bilo bas zgodno kad bi se teta iza pulta pocohala za uhom i nevino slegnula ramenima na tvoj upit "daj dva razena, pol gajbe zuje i pet-sest cesnjovki".
Normalno da se sere, kenja, "prosvjeduje", vice, galami, urla i slicno. No sto je, tu je. Niti ce Ivo, niti Angela, niti Gordon, niti itko od guzonja reci - "eh, dobri moj narode, ajde danas giveaway, gorivo djabe, upola cijene, volim i ja vas". Tko mora, tankirati ce, tko ne mora, jadikovati ce iz busije.