View Single Post
Staro 22.06.2008., 20:37   #25
madox
Premium
Moj komp

madox's Avatar

Datum registracije: May 2007
1. Nema ti smisla kombinirati zvucnicke sustave.....vjeruj mi...probao sam to xy puta i uvijek bi na kraju ispao neki kenjasti zvuk.Izaberi koji ti bolje svira i tog ostavi. Ili ako bas krenes u hi-fi vode onda se kupuju odvojeni zvucnici+reciever+woofer, a to mislim da ipak neces raditi
2. Sto se tice 2 woofera. To moze biti koliko dobro toliko i lose. Najbolje ti je probati i vidjeti. Postoji nesto sto se zove konstruktivna i destruktivna interferencija. Moze se desiti da se zvuk iz dva izvora u nekom dijelu sobe duplo pojaca, odnosno totalno smanji. Sto bi znacilo da mozda negdje u sobi uopce neces cuti bas, a negdje ces cuti samo njega . Takodjer se preporuca da wooferi ne budu postavljeni paralelno sa zidom vec pod nekim kutom jer isto tako se zvuk odbijen od zida moze direktno ponistiti sa zvukom koji izlazi iz woofera.
3. Muzika i hi-fi je jedno jako zej*** polje i ako se ne upustas u to kao neki audiofil ne bi tih preporucio da se uopce zivciras oko izbora zvucnika i zvucne kartice jer je za vecinu ljudi zvuk koji se dobiva iz takvih low end sistema sasvim dovoljan i prihvatljiv !! Previse je tu faktora koji se medjusobno krizaju i treba dosta vremena i truda da se sve pogodi.
da rezimiramo...
Mislim da ces sa ovim zvucnicima biti itekako zadovoljan i da ce pokriti sve tvoje potrebe. Bas ukoliko imas potrebe mozes ici na jacu zvucnu karticu. Ali kazem, pitanje je da li ces to moci iskoristiti u svojim uvijetima.
Pozz
madox je offline   Reply With Quote