Tema: Euro 2008
View Single Post
Staro 21.06.2008., 19:08   #1187
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Da, naša svakodnevnica i budućnost nisu baš najljepše, ali nogometna repka bi mogla imati lijepu budućnost. Sumnjam da će Bilić dobiti otkaz u ovom trenutku, prije će biti da će sam otići, ako to poželi. Uživa povjerenje javnosti ne zato jer podmićuje novinare, već zato jer je stručan, iskren i ima sjajan pristup nogometu i igrači ga poštuju zbog svega navedenog.

A što se igre tiče - napuštamo prvenstvo u četvrtfinalu bez poraza. To dovoljno govori. Poentirali smo na svakoj utakmici, bez obzira što smo bili bez najboljeg strijelca koji je u kvalifikacijama zabio 80% naših golova. I to dovoljno govori o tome kakav su posao napravili, stručno stožer je prilagodio igru toj situaciji.

Uz neke zamjene i korekcije ova repka može još puno napraviti, imaju najmanje još jedan SP i Euro. To opet ne garantira uspjeh, jer se za velike rezultate mora biti u formi u pravo vrijeme i treba se puno toga poklopiti. i svi moraju dati maksimum.

Kad malo pogledaš hladne glave unatrag, platili smo danak neiskustvu, i igračkom i izborničkom. Izuzev Nike Kovača, naš kompletni red je jako neiskusan na turnirskom natjecanju (ajde Kranjčar je bio na prošlom SP, ali kao i da i nije ). Da su bili malo iskusniji sakrili bi im loptu zadnje dvije minute. Ili se valjali po travi i napucavali loptu poput talijana

A što se tiče usporedbe s brončanima iz '98... Ovi dečki ih možda i nadmaše rezultatima, ali ne može se dati direktna usporedba jer se nogomet od tad mnogo promijenio.

Činjenica je da su neki dečki iz one generacije bili još kao omladinci svjetski prvaci. Takva se generacija ne poklopi svakih deset godina nego malo rjeđe
Ladić je u ono vrijeme branio fenomenalno, pogotovo na tom turniru. Stipe je branio vrlo dobro cijeli turnir, ali ponekad golmani moraju braniti i nemoguće za korak više, sjetite se Ladića protiv Njemačke i Nizozemske, kakvih je obrana imao. Boban je karizmatičniji lider na terenu od Kovača, iako je i ovaj ok. A Prosinečki - prvak europe i svijeta sa zvezdom, trofeji s realom, barcom, LP s dinamom, a i u svakom manjem klubu u kojem je igrao činio je svoje suigrače boljima i uspješnijima. Da ne nabrajam sad dalje.

Velim, ovi dečki možda i postignu bolji rezultat, ali... Možda sam malo sentimentalan, ali čini mi se da je ona generacija ''udarala loptu'' drukčije od svih ostalih.

Morao sam malo istresti to iz sebe
Kako god bilo, neka im je sa srećom. Možda za dvije godine, ako nas Bog poživi, na mjesec dana zaboravimo na poskupljenja EU, prazna politička obećanja i mjesec dana budemo u nogometnom transu.

JA ću danas navijati za Rusiju, nekako ne simpatiziram Nizozemce mada su dosad imali nauvjerljiviju i najljepšu igru.

Over and out