View Single Post
Staro 20.06.2008., 18:20   #42
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ovako neznam kako je to u VZ ali na mom phaxu ti je bila ovakva situacija...

Ako ne dobiješ potpis iz TZKa to ti nakelje na iduću godinu tj moraš ga imati dvije godine - bilo koje, ja nisam to odradio na drugoj (na prvoj jesam) jer sam jednostavno zaboravio na njega pa su mi prebacili mi u treću i onda mi se nije niti na trećoj dalo dolazit pa sam pribjegao rješenju pod 1 i to završio...

Rješenje 1
Tvoj izabrani doktor ti potpiše potvrdu da nisi sposoban obavljati nastavu iz TZK na fakultetu jer imaš trajnu medicinsku kontraindikaciju, npr alergijsku astmu ili nešto slično što je dovoljno gaddno da nemreš trčat a dovoljno benigno da niko ne posumnja zašto nisi mrtav do kraja phaxa...
I gotovo stvar je rješena jer lik ti mora dat postpis htio ne htio jer to što ti nemožeš na tjelesni je tvoj a ne njegov problem...
Inače ako ti probaj israti sistem da takve potvrde primaju samo od "odobrenog" doktora koji drži "sve" studente na phaxu ljubazno ih upozori da je takva odluka nezakonita (protivna zakonu o slobodnom izboru liječnika u primarnoj zdravstvenoj skrbi) i da bi volio to napismeno, odma sličnih gluperdanja više neće bit...

Rješenje 2
Bilo već spomenuto - ako si aktivni sportaš u nekom sportskom klubu trebaš donjeti potvrdu o članstvu u tom klubu kao aktivni sportaš i to je to, nemoraš na phaxu nastupati u natjecanjima jer se nemorraju održavati sveučilišna natjecanja u tome čime se ti baviš...

Tako je u ZG na ZGSV a sad za VZ neznam kako je ali nebi smjelo pretjerano odstupati...