View Single Post
Staro 20.06.2008., 11:33   #80
ABuser
Premium
Moj komp

ABuser's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
da, 8800gtx je uistinu posebna stvar. a sto se tice napajanja, kako ti 600W ne bi bilo dovoljno? a sto se tice kupnje, mislim da je puno isplativije ipak gtx 260, jer kosta puuuno manje, a nije puno slabija, jedina veca razlika je u broju stream procesora (48), no mislim da ni to ne bi trebao biti problem, jer pogledajte 8800gt prema 9600gt - nije toliko puno jaca koliko ima stream procesora vise, gotovo dvostruko, a ovdje se radi o jos manjoj razlici na tolikom broju. Onda kod clockova je smijesno mala razlika, osim u memoriji, ali mislim da se OC-anjem mogu dobiti iste, pa i vece brojke svih clockova od one default gtx280, te nam ostaje jos memorija koja ide kroz 512 bita na gtx 280, i 448 na 260 sto je razlika od 64 bita, sto i nije tako puno opet ako pogledamo situaciju iz 8xxx i 9xxx serije kartica gdje je 8800gtx imala 384 bitno sučelje, a neke kartice su imale "samo" 256, kao npr 8800gts 512, i bile su joj poprilicno blizu, a tu se radilo o razlici od 128, dakle dvostruko vise, na "manjim brojkama" sto cini jos vecu razliku. Ugl, iako mislim da cijena gtx 280 nije pretjerana, zbog razloga koje sam nevao gore, ipak mislim da je gtx260 bolja kupnja, jer moze ju se clockanjem dovesti vjerojatno vrlo blizu 280 modela, a dodje poprilicno manje (barem vani, vidjet cmeo kod nas), a i trosi manje struje. Treba vidjeti testove, ali mislim da bi ta kartica mogla biti best buy u visoj klasi, ako joj cijena ne bude prelazila kojih 2500-2800kn, i naravno, ako se 4xxx serija ne pokaze kompetentnom za manje para
ABuser je offline   Reply With Quote