Citiraj:
Autor bluefluid
- sve nove kartice rade na PCI-E 2.0, zasto ne uloziti 200kn, pogotovo ako ne misli mijenjati nista narednih 2god...
- Quad JE ZAKON! i tocka! i daj prestanite vise pilat s tim da nije za igranje, probaj jedan pa mi se onda javi! evo posudit cu ti ja svoj 
imao sam x2 3800+, x2 6400+BE, probao sam i c2d 4500 i nakon njega ovaj quad, i mislim da znam sto ti pricam. Istina je da vecina igara ne iskoristava u potpunosti 4 jezgre, ali probaj npr igrati crysis, supreme commander, world in conflict... pa igre lete covjece. Vjeruj mi, quad je  , pogotovo jer, opet ponavljam, receno je da se nece mijenjati nista barem 2 god
- ramove uzeti brze jer je razlika u cijeni kutija bijelog waltera, a kad-tad ce mu sinuti da proba potegnuti taj proc, pa se barem nece morati natezati jos i s ramovima
- mislim da je 620W taman za CF
|
Ti jako puno misliš ali na žalost malo toga znaš.
Ajmo redom... koju to prednost nosi PCIe 2.0 i nemoj mi reč
''sve nove kartice rade na PCIe 2.0'' jer one isto tako rade i na PCIe 1.0 kao što i SATA300 diskovi delaju i u SATA150 modu a i kak je McG reko P35 ionako podržava PCIe 2.0
Quad nije isplativ za igre i tu je E.O.D. barem kad su u pitanju igre koje danas igramo
To kaj se tebi čini da one lete na Quadu je jedno a koliki je zapravo frame-rate je sasvim drugo. Ovo nisam izvukao iz nožnog palca nego sam slučajno provrtio par testova koji su pokazali slijedeće
npr Crysis ti sa QX9770 (4x 3,2GHz) dela na avg 53,29fps sa dve jezgre onesposobljene (dakle 2x 3,2GHz) dela avg 53,11fps (stvarno puno profitira jel')
Ista stvar i sa WiC-om
dve jezgre vrte 93fps, a sve četiri vrte 94-95fps
btw evo kak ti diše quad za vrijeme Crysisa