ne kužim... jel to idea da se napravi podforum obožavatelja Mac-a, ili podforum na kojem bi razgovarali o hardveru? ili softveru?
naime, ipod i iphone po meni ne spadaju pod "Mac" jerbo "Mac" nije root kategorija ravna kategoriji "PC" ili "Računala", nego najobičniji brand jednog od prodavača hardvera i softvera. tako da, pošto nemamo "Epia" podforum, ni "ThinkPad" podforum, a bome ni neki "IBM" podforum, ne vidim zašto bi postojao "Mac" podforum.
za iphone (koji ni po čemu nije drugačiji od bilo kojeg drugog mobitela) već postoji podforum Mobiteli, a ipod (i ipod mini, i ipod micro, i ipod nano, i ipod pico i iwhatever...) mogu pod Audio, Video, DVD zajedno sa svim ostalim mp3 playerima, televizorima i sličnim stvarima (da, i itv ili kak se već zove onaj televizor spada u ovu kategoriju).
nadalje, ne kužim zašto svi imacovi (ili kak se već zovu oni predivni tanki prijenosnici) ne bi spadali pod "prijenosnici", pošto nema apsolutno nikakve razlike (hardverski ni softverski) između njih i ostalih prijenosnika.
što nam onda ostaje? apple-ovi desktopi? hmm... imam intel core procesor, intelovu matičnu ploču, ddr2 memoriju, najobičniju grafičku karticu koja mi je došla s Mac-om i lijepu bijelu plastiku.
aha... zaboravio sam OS. a nenene... zaboravio sam Mac OSX, koji uopće nije poput unixa pomješanog sa SLES-om, pa mu je ispod časti biti u podforumu Operacijski sustavi.
plase recite ako (uz argumentirane razloge protiv), postoji neki konkretan razlog zbog kojega bi postojao Mac podforum