Citiraj:
Autor Problem
onda po vama najbolje nikad uzeti mobitel jer svaki put padne jako cijena (zasto onda kupujete komponente ako im cijena pada iz dana u dan  )
|
ima razlike izmedju isplative stvari i neisplative
neisplativo je kupiti 9800gtx za xxxx sumu, jer ce joj izlaskom novog modela cijena past za 50% (uzeo primjer neku random karticu)
isplativo je uzet hd3850 overclocked, jer joj je cijena pala i zadovoljava potrebe, cijena joj moze jos maximalno 200kn past na trzistu "polovnih" stvari, sto je zanemarivo
neisplativo je pri izlasku (recimo) k850 dat 4500kn, jer ce izlaskom novih modela u roku od 2mj cijena past za 2k kn
isplativo je uzet k800i zato sto mu je trenutna cijena 900kn i ne moze past jos "2000kn " pa da si u gubitku ko i na gore navedenom primjeru
razlika je u tome sto je isplativo, a sto ne, ostatak se vrti oko zasebnih zelja, ja bi recimo prije uzeo n73 nego k800, cjenovno su si tu negdje, ti bi recimo radije uzeo (ili vec imas) k800 ili k850, ja sam izmedju k850 i p1i uzeo p1i.. i zadovoljan sam.
sve je ionako u osobnom zadovoljstvu, ukoliko nisi zadovoljan sa onime sto si kupio onda si zajebo stvar.