View Single Post
Staro 19.06.2008., 06:52   #67
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Skorn Pregled postova
oke kupujem si eVga 790i maticnu i najvjerovatnije 280GTX, a sa vremenom ce ih biti dvije, pa mozda i tri u kombinaciji. takodjer imam E8400, 2gb Ballistixa ali planiram bar 4gb zabosti, 1TB F1 Samsung ali boze moj necu stati dok sve SATA portove ne popunim

Sada imam Coolermaster Cosmos 1000 i planiram si uzeti neko napajanje da se vise ne moram brinuti nikada oko manjka wataže, htjedoh si uzeti Corsair HX1000W i jos se mislio kako ce biti previse, kada ono na slizone stranici jedino sto moze progurati tri 280gtx u tri - sli neki Thermaltake (bozemesacuvaj), Chanel Well (za to nikad cuo) i glasni PCP&C Turbo-Cool 1200W ESA certified. Koliko je relevantan taj ESA certifikat kad se radi o napjanjima, mislite li da bi neki Silverstone, Tagan ili Coolermaster 1200W takodjer mogao to izgurati?

thx a bunch, nVidia Fanboy

Ma samo ti je bitno da ima dosta soka na 12V, sve ostalo ti je manje bitno (etiketice i sl. piz******).

Npr. spomenuti Cors daje 80A/12V (280 GTX cini mi se cucla oko 20A/12V po komadu) sto je sasvim "solidno" (ovdje se ne racuna i onih 20-30% koje daje u peak-u), a cini mi se da sam negdje procitao da mu se zastita (OCP ako se ne varam) ukljucuje na 1300W (sam zakljuci jel ti je ovo dostatno ).
Josh jedna fora je raspodjela 12V na dva raila (kombinacija 12+3.3V i 12+5V), a mozda nije na odmet spomenuti kvalitetne japanske Nippon Chemicon 105°C kondice na sekundaru (uglavnom se stavljaju samo na primarni dio ispravljackog sklopa).

Naponi su mu iznimno stabilni, a korisnost oko 85% na full loadu.

Sto se buke tice, u idle-u je nesto glasniji od ostatka porodice 3-4dBA (zbog protoka koji stvara 140mm vent).

E da, i dimenzije su mu nestandardne (ocekivano), pa moras pazit na velicinu kucista, a modularnost ne moram valjda ni spominjat.

Testovi 1, 2, 3

Za PCP&C Turbo-Cool nisam previse cuo (zbog njegovog odsutstva na nasem trzistu), ali vjerujem da itekako kvalitetno obavlja svoj posao
Cijenom i decibelima je cini mi se nesto jaci nego Cors.

BTW: jesi ti siguran da ti ovo sve treba

P.S.:
Channel Well Technology a.k.a. CWT (rebrandira se u Corsair).

Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 19.06.2008. u 14:47. Razlog: CWT
dh41400 je offline