Citiraj:
Autor nex
Poanta je u tome da je to skuplje (i ne, tu ne mislim samo novcano skuplje nego i energetski skuplje, vise energije potrosis nego dobijes) i nije nista ekoloski prihvatljivije nego benzin na ovom stupnju na kojem jest sada.
|
ne slažem se s tim da nije ekološki prihvatljivije nego benzin ili ostali derivati nafte ... jer tvari nastale izgaranjem derivata nafte jako teško ( ili nikak ) pronalaze svoj put natrag u prirodni ciklus
Citiraj:
E, sorry, al na taj nacin nemamo o cemu raspravljati. Mozemo o jetiju, licu na marsu, principu rada warp pogona u star treku, aligatorima u kanalizaciji, ali ne o ozbiljnim stvarima. Koliko tebe pamcenje sluzi, yeah, right. Bio si pored njega pa znas sto je radio. Tesli se pred kraj zivota ozbiljno pomutilo u glavi, dodaj jos malo urbane legende kao zacin i imas dosje x.
|
ne nisam bil kraj njega ... pod " kolko me pamčenje služi" sam mislil da to da sam čital o tome kaj je radil ... o tome kolko mu se pomutilo u glavi imaš " izum" onog Hrvata sa nekakvog američkog fakulteta .. tj napravil je isto ono ( samo u minijaturnoj verziji ) kaj je Tesla napravilo prije puno puno godina .. bežični prenos električne energije
... o tome dal se njemu pomutilo ili ne nema potrebe raspravaljati jer kome se nebi "pomutilo" da mu uništiju životni rad i želju ? .. a i svi veliki mozgovi su bili malo " puknuti s mokrom krpom " ... kolko znam imal je ideje i o samoj proizvodnji električne energije bez bilo kakvih hidro ili nuklearnih elektrana ... ali očito se je čovek bil rodil u krivo vreme .. ak ne i na krivom planetu
Citiraj:
Naravno, lakse je uvjeravati samog sebe da su svi znanstvenici na svijetu dio zavjere nego zagrijati stolicu i shvatiti neke stvari sam. Nikakva korporacija tebi ne moze utjecati na eksperimente kojima ces dokazati gravitaciju, zakon o ocuvanju energije ili cak teoriju relativnosti.
|
Ja nisam taj koji treba svatiti da je 99% ljudi na ovom svetu potkupljivo.
istina je da niti jedna korporacija nemre utjecati na ishod tj rezultat nekakvog eksperimenta ali bude utjecala na njegvo objavljivanje javnosti ...
da se je gravitacija mogla "komercijalizirati" ko zna kaj bi danas bilo

.... dok nasuprot gravitaciji , teoriji relativnosti i zakonu o očuvanju energije .. goriva i proizvodnja energije su jako komercijalizirana stvar
Citiraj:
Isuse kriste, majko bozja i svi sveci, pa jel ti citas sto ti pisem i jesi li ti ikada cuo za zakon o ocuvanju energije?
Gledaj, korak po korak:
1. elektroliza + voda, proizvodimo vodik i kisik
2. spaljujemo vodik iz koraka jedan
3. vodik + kisik = voda + energija ISTA KOLICINA ENERGIJE KOJU SMO UTROSILI U PRVOM KORAKU
4. koristimo energiju iz koraka 3 da pokrenemo auto, dio energije gubimo kao otpadnu toplinu
5. auto se krece, ali smo mi zapravo na GUBITKU, auto bi se brze kretao i manje energije bi potrosili da smo odmah u prvom koraku struju upotrijebili za pokrenuti autio, a ne na elektrolizu.
A ovaj nacin dobivanja vodika koji si ti quotao je jos gori. Aluminij i galij u kolicinama za industrijsku proizvodnju vodika? Nema sanse.
Jos jednom: klik
Sve ovo oznaceno crvenim je nebuloza koja nema sto traziti u efikasnom stroju, moze imati smisla jedino ako netko pokusava prodati perpetuum mobile.
|
ja čitam .. ali ti očito ne .. navel sam gore alternativne metode dobivanja vodika ... ili ti očeš reči da energija koju bi dobili reakcijom vodika i kisika ( tj zraka ) nije dovoljna za pokretanje auta ? jer po tome onda neznam kak se space shuttle opče pomakne sa zemlje
btw .. bolje nepotrebno rasipanje ekološki prihvatljive energije nego neizbježno rasipanje ekološki neprihvatljive energije .... a i ak je nepotrebno znači da s vremenom možemo taj sistem poboljšati i razviti da to "nepotrebno" rasipanje čim više smanjimo .... dok "neizbježne" stvari nemremo pobošljati