Citiraj:
Autor IceFisherman
taj vodik su negde morali dobiti ... tak da je pitanje vremena kad budeju i sam proces dobivanja tog vodika doveli do takvog stupnja da se bude i on nalazil u autu ..
|
Poanta je u tome da je to skuplje (i ne, tu ne mislim samo novcano skuplje nego i energetski skuplje, vise energije potrosis nego dobijes) i nije nista ekoloski prihvatljivije nego benzin na ovom stupnju na kojem jest sada.
Citiraj:
Autor IceFisherman
i ne nuklearne elektrane nisu tolko opasne kolko se okolo pripoveda radi nesreče u memorijalnoj nuklearnoj elektrani V. I. Lenjin
|
S ovim se apsolutno slazem.
Citiraj:
Autor IceFisherman
kolko me pamčenje služi Tesla je radil na tome da celi svet ima besplatnu električnu energiju u neograničenim količinama .. naravno čim su određene organizacije čule da on to misli "besplatno" djeliti odmah je sve zaustavljeno .. tak da ovi današnji načini dobivanja električne energije su jednostavno "komercijalni" obliki koji su sve samo ne učinkoviti .. ko zna kolko patenata je Tesla ostavil i koji sad negde truneju u ladicama jer bi pomoču njih dobivali struju besplatno ...
|
E, sorry, al na taj nacin nemamo o cemu raspravljati. Mozemo o jetiju, licu na marsu, principu rada warp pogona u star treku, aligatorima u kanalizaciji, ali ne o ozbiljnim stvarima. Koliko tebe pamcenje sluzi, yeah, right. Bio si pored njega pa znas sto je radio. Tesli se pred kraj zivota ozbiljno pomutilo u glavi, dodaj jos malo urbane legende kao zacin i imas dosje x.
Citiraj:
Autor IceFisherman
da .. eksperiment je jedino mjerilo a sam eksperiment je kontroliran od velikih kompanija čiji "biznis" ovisi o rezultatu takvog eksperimenta ...
|
Naravno, lakse je uvjeravati samog sebe da su svi znanstvenici na svijetu dio zavjere nego zagrijati stolicu i shvatiti neke stvari sam. Nikakva korporacija tebi ne moze utjecati na eksperimente kojima ces dokazati gravitaciju, zakon o ocuvanju energije ili cak teoriju relativnosti.
Citiraj:
Autor IceFisherman
sam vodik nema energetski potencijal ... ali kad smo več dobili vodik nije ga problem pomješati sa okolnim zrakom ( tj kisikom ) i s tim dobiti eksplozivnu "smjesu" koja se može koristiti za pokretanje motora
|
Isuse kriste, majko bozja i svi sveci, pa jel ti citas sto ti pisem i jesi li ti ikada cuo za zakon o ocuvanju energije?
Gledaj, korak po korak:
1. elektroliza + voda, proizvodimo vodik i kisik
2. spaljujemo vodik iz koraka jedan
3. vodik + kisik = voda + energija ISTA KOLICINA ENERGIJE KOJU SMO UTROSILI U PRVOM KORAKU
4. koristimo energiju iz koraka 3 da pokrenemo auto, dio energije gubimo kao otpadnu toplinu
5. auto se krece, ali smo mi zapravo na GUBITKU, auto bi se brze kretao i manje energije bi potrosili da smo odmah u prvom koraku struju upotrijebili za pokrenuti autio, a ne na elektrolizu.
A ovaj nacin dobivanja vodika koji si ti quotao je jos gori. Aluminij i galij u kolicinama za industrijsku proizvodnju vodika? Nema sanse.
Jos jednom:
klik
Sve ovo oznaceno crvenim je nebuloza koja nema sto traziti u efikasnom stroju, moze imati smisla jedino ako netko pokusava prodati perpetuum mobile.