Citiraj:
Autor nex
Prodavanje magle. Pitaj ih zasto treba to puniti vodikom na pumpi, ne mozes samo uliti vodu u auto. Zato jer je to energetski tako nesiplativo da se auto ne bi ni pokrenuo. Jednostavna racunica: energija potrosena da bi dobio vodik iz vode (kad uracunas toplinske, mehanicke i ostale gubitke) je veca od energije koju dobijes spaljivanjem tog istog vodika.
|
O kakvom se sad tu pak prodavanju magle radi ? ne kužim .. dal sam ti link gde ljepo vidiš auto koji koristi vodik ko gorivo .. taj vodik su negde morali dobiti ... tak da je pitanje vremena kad budeju i sam proces dobivanja tog vodika doveli do takvog stupnja da se bude i on nalazil u autu ..
Citiraj:
Svaka molekula vodika koju taj auto spali umjesto benzina nije usteda, nego veci trosak nego da je kurio samo benzin. I to ne samo financijski nego i ekoloski, jer struja koja je potrosena da se dobije vodik nije dosla iz paketa dede mraza nego vjerojatno iz termo elektrane
|
ne radi se tu o uštedi i trošku .. radi se o ekološkoj prihvatljivosti goriva ... nafta to sigurno nije i nikad nebu bila ... struju koja nam je potrebana za tak nekaj lako dobimo iz nuklearnih elektrana ( i ne nuklearne elektrane nisu tolko opasne kolko se okolo pripoveda radi nesreče u memorijalnoj nuklearnoj elektrani V. I. Lenjin ) .. da ne govorim o razno raznih ostalim načinima dobivanja energije kroz vjetrenjače i solarne ploče ... kolko me pamčenje služi Tesla je radil na tome da celi svet ima besplatnu električnu energiju u neograničenim količinama .. naravno čim su određene organizacije čule da on to misli "besplatno" djeliti odmah je sve zaustavljeno .. tak da ovi današnji načini dobivanja električne energije su jednostavno "komercijalni" obliki koji su sve samo ne učinkoviti .. ko zna kolko patenata je Tesla ostavil i koji sad negde truneju u ladicama jer bi pomoču njih dobivali struju besplatno ...
Citiraj:
Nismo u srednjem vijeku, vec dobrih 5 stoljeca eksperiment je jedino mjerilo. Kemijski i fizicki zakoni nisu nesto sto moze sabor donijeti ili promijeniti.
|
da .. eksperiment je jedino mjerilo a sam eksperiment je kontroliran od velikih kompanija čiji "biznis" ovisi o rezultatu takvog eksperimenta ...
Citiraj:
Posto je jedino sto su oni spomenuli kao gorivo voda onda su ti metali tu samo u funkciji katalizatora, a to je besmislica. Vodik nema nikakav energetski potencijal koji bi ti kazalizatori magicno povecali, mozes ga spaliti (i popusiti u krajnjoj racuni, a ne zaraditi energiju) ili ga pretvoriti u helij u fuzijskom procesu i usput raznijeti auto i sve u blizoj okolici.
|
Citiraj:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hydrogen
In 2007, it was discovered that an alloy of aluminium and gallium in pellet form added to water could be used to generate hydrogen. The process also creates alumina, but the expensive gallium, which prevents the formation of an oxide skin on the pellets, can be re-used. This has important potential implications for a hydrogen economy, since hydrogen can be produced on-site and does not need to be transported.[65]
|
sam vodik nema energetski potencijal ... ali kad smo več dobili vodik nije ga problem pomješati sa okolnim zrakom ( tj kisikom ) i s tim dobiti eksplozivnu "smjesu" koja se može koristiti za pokretanje motora ... naravno ko kaj je gore i navedeno .. opet se tu radi o smrdljivoj ekonomiji ... nema veze kaj je ekološki prihvatljivo i korisno .. bolje izgarati prozivode nafte i zagađivati zemlju i usput nagomiliavati ogromne količine materijalnog bogatstva koje tak i tak nema smisla ... tj očito ovi koji to radiju ne kužiju da ak totalno zagadiju zemlju i uništiju celi ekološki sustav s tim svim silnim penezima si buju mogli ( pardon na izrazu ) rit obrisati