Citiraj:
Autor nex
Ne bih ulazio u to, jer je auto na vodik vrlo sirok pojam. Uz hladnu fuziju sve je moguce, ali o tome nije ovdje rijec.
Kako da ti odgovorim a da to ne shvatis kao uvredu i osobni napad na tebe? Da, smatram da svakome tko misli da ovo ima smisla fali znanja, zdrave logike i sposobnosti da prepozna prodavanje magle.
A takvih auta na vodu svake godine ima barem 10 komada, svi su uvijek zrtve zavjere od strane naftne industrije, svi rade na principu black boxa (bez ikakvog objasnjenja principa rada) i od svih njih nikada ne bude nista.
|
ha neznam onda .. ali kaj je BMW ( a i dosta drugih proizvođača ) otkril hladnu fuziju ?
http://www.autobloggreen.com/2006/09...mw-hydrogen-7/
ne vidim razlog ograničenosti razno raznim zakonima kemije , fizike itd koji se svakog trenutka moreju promeniti :/ ... kad god se nekaj novog i revolucionarnog otkrije kaj bi nam promenilo svakodnevni način života odmah se sa svih strana javljaju "znanstvenici " i pripovedaju da je to nemoguče itd
.. istina je da gore navedeni auto nije "čistokrvni" auto na vodu( tj. nije to ono voda-elektroliza- vodik i kisik

itd ) več se dela o još jednom pogonu na vodik kojeg dobiva reakcijom metal hydrida i vode ( ak su moji izvori točni ) .. dakle ne radi se tu o onom osnovno školskom pokusu razlaganja vode na kisik i vodik pomoču elektrolize .. sumnjam da buju tak brzo i napravili auto koji bi koristil tak nekaj jer je pitanje kolko bi energije potrošil na samo razdvajanje

... al eto .. oni u auto točiju vodu
Citiraj:
Autor yedwy
Ice fisherman moram te razočarati ali samo rusi imaju dovoljno nafte da 3x zapale cjeli svjet s njom, ovo umjetno pumpanje cjene nema veze s nestašicom, a ako ne vjeruješ meni ima dosta neovisnih analtičara koji su davali tokom godina procjene i nije teško naći ih...
|
baš me zanima kolko su ti neovisni analitičari "neovisni" ... a i moreju oni imati količine za 10X zapaliti svet a ta količina se more potrošiti u roku od 10 godina ak ne i prije međutim da svakim danom ima sve više i više potrošača ....
čim se prije maknemo sa nafte tim bolje