View Single Post
Staro 18.06.2008., 21:08   #1
plastisha
Extreme scratch builder
Moj komp

plastisha's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
g4 brzopotezno

Pozdrav ekipa! Sjećate se još mene?

Evo dokopo sam se g4 kejsa pa sam bacio brzopotezni mod u jedan vikend....

http://gallery.mac.com/ipwnmac#100008

Ploča Asus mikro atx, proc c2d 4500, 2 gige rama (zasad) 1 hdd (ima mjesta za još 2) dvd prža, napajanje delta 300....

tolko o komponentama što je manje bitno....

dakle flekso sam otvor odzada za konektore na ploči, flekso nosač za cd (skraćivo) jer smeta konektoru za fan na ploči... Na bočnoj sam strani bušio rupe u željezo, ispod ploče podložio mekanu spužvicu (kako ploča nebi imala kontakt sa metalom). Zatilto sam kad sam vidio da ploča ima 24 pin konektor za napajanje a ja u ruci držim samo 20.... bilo je wtf?! pogledo koji naponi idu u ostala 4 pina, izvuko žice iz napajanja , skratio konektor za grafičku (skinuto sa izgorenog napajanja) na 4 pina i voila... sve radi ok. Bez te dodatne struje se gasio komp. vanjske gumbe sam složio sa ubacivanjem još jednih... vanjski stišću unutarnje. napajanje je sjelo ok jer su iste dimenzije ko mekovo na ovoj prvoj g4orci, samo sam ispod napajanja izbušio rupe na željezu kako bi moglo napajanje vući zrak iz cjelog kucista, na grafulju koja je inače pasivna sam turnio tanki 8 fan na 5 v. Na procu je 12stica koja hladi i NB usput. čakradi i ledica napred na power buttonu. Case mi je bombončić i jedina mu je mana što je težak. Instalacija osx je prošla bez beda evo s meka šaljem album.

Brzinski mod, brzinski post, brzinski pozrav!!!!!!!