View Single Post
Staro 17.06.2008., 19:19   #555
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Citiraj:
Autor prljavi bluzer Pregled postova
Disk koji ima loših sektora, nije odmah bombastično "eeee disk je na samrti ti si lud ako ideš petljati po njemu", malo educiranosti molim.

U dosta slučajeva ne dolazi do širenja njih nego ih se može "izolirati" i dotični disk se može koristiti tko zna koliko vremena još, naravno, ne za životno važne podatke.
Na žalost to nije nimalo točno. Bad sektori su vrlo gadna stvar za disk. ne samo zbog njih samih i njihove količine, nego zbog onoga što oni vrlo često generiraju. Mrtve glave. Onda me baš zanima kako ćeš to izolirati i spašavati podatke. To ljudi često ne znaju pa se onda čude kako je skupo spašavanje diska sa takvim kvarom.

A vrlo često bad sektori i nisu bad sektori nego puno daleko lošijih stvari.

I na kraju, bad sektore ne bi mogao spasiti nikakvim recovery programom (barem ne sve nego vrlo malo).

Zbog svega navedenog ti nitko ne može reći univerzalno rješenje za spašavanje podataka. Stoga je potrebno izvršiti dijagnostiku. A nju ne može napraviti često niti nikakav stroj nego dugogodišnje iskustvo onoga koji to radi.

Onaj koji radi recovery za sebe mora znati koliko riskira. PUUUUUUNO. No nekada to završi uspješno. Oni koji ne žele riskirati ništa, jave se tamo gdje se bave profesionalno tim poslom. Samo tako ima šanse za njegove podatke.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote