View Single Post
Staro 17.06.2008., 18:16   #4
morph
*

morph's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor sasuke_the_king Pregled postova
vjerojatno si poput većine ostalih pržio na 8 ili 16X? naravno da nisu čitljivi. mislim da sa programom getdataback možeš prekopirat cd/dvd bit po bit, ali nisam ga nikad koristio za tako nešto. zato ubuduće snimaj dvdove na 2.4x ili 4x.
Otkuda sad ovo? Brzina snimanja nema veze sa time. Dapace preprucljivo je snimati dvd-e na deklariranoj brzini (neka me igorba ispravi ako krivo govorim). Snimio sam podosta dvd-a i na 8x i na 16x bez problema.

Pod pretpostavkom da je prazan medij ispravan, prema mom iskustvu, problemi nastaju u 2 slucaja:
1. medij je "prljav" prije przenja, tj. na njemu se nalaze dlacice, otisci prstiju, ogrebotine itd. - laser prelazi preko toga i ostavlja tamne "fleke" na mediju. Redovito slucaj kada vam netko donese medij bez zastite u jakni, rukama, kada stoji na stolu itd...
2.medij je ispravno snimljen, ali je zahvaljujuci neadekvatnom "skladistenju" ostecen (bez zastite, spindleovi, neadekvatno rukovanje itd.)

Ovo je sve pod pretpostavkom da je rijec o kvalitetnijem mediju, neki jednostavno ne traju pa moze doci i do odlijepljivanja folije sa medija.
morph je offline   Reply With Quote