Citiraj:
Autor sasuke_the_king
vjerojatno si poput većine ostalih pržio na 8 ili 16X? naravno da nisu čitljivi. mislim da sa programom getdataback možeš prekopirat cd/dvd bit po bit, ali nisam ga nikad koristio za tako nešto. zato ubuduće snimaj dvdove na 2.4x ili 4x.
|
Otkuda sad ovo? Brzina snimanja nema veze sa time. Dapace preprucljivo je snimati dvd-e na deklariranoj brzini (neka me igorba ispravi ako krivo govorim). Snimio sam podosta dvd-a i na 8x i na 16x bez problema.
Pod pretpostavkom da je prazan medij ispravan, prema mom iskustvu, problemi nastaju u 2 slucaja:
1. medij je "prljav" prije przenja, tj. na njemu se nalaze dlacice, otisci prstiju, ogrebotine itd. - laser prelazi preko toga i ostavlja tamne "fleke" na mediju. Redovito slucaj kada vam netko donese medij bez zastite u jakni, rukama, kada stoji na stolu itd...
2.medij je ispravno snimljen, ali je zahvaljujuci neadekvatnom "skladistenju" ostecen (bez zastite, spindleovi, neadekvatno rukovanje itd.)
Ovo je sve pod pretpostavkom da je rijec o kvalitetnijem mediju, neki jednostavno ne traju pa moze doci i do odlijepljivanja folije sa medija.