Ah... pretjerali ste malo... pa pustite čovjeka da kupi što želi, na kraju krajeva, nije to stvar samo sa grafičkim karticama, čak nije niti sa računalima općenito. Mali milijun stvari košta i nekoliko puta više od nečega što je tek nešto slabije ili manje vrijednije od te skupe stvari.
To nije novost, no sa druge strane nije niti bezvezna ona "sve ima svojeg kupca". Tako će imati i sve grafičke na svijetu, ja sam prije kakvih pola godine kupio 8800gt za 2150 kn (čini mi se), iako je i bilo možda jeftinijih modela i do 150kn, ništa slabijih. Ova moja je jedino na defaultu malo ockana (20 mhz) što je naravno ništa i na osnovu toga se digla cijena potpuno istoj kartici kao što su i sve ostale iz te serije. Ali boljela me ona stvar za 150 kn jer mi se recimo nije čekalo xy dana da dođu u dućane jeftinije. (znate koja je navala bila)
Ako netko želi raditi tjedan dana da ima 5% bržu stvar - neka mu je.
Pogledajte sada recimo aute, došao je novi zakon sa vrlo strogim kaznama, za koji ku*ac ljudi kupuju jurilice, 250+konja kada vrlo vjerojatno neće iskorištavat niti približnu snagu motora, ali će zato auto gutati i gutati gorivo... da ne pričamo da je taj auto koštao 4-5 puta više od nekog iz iste klase koji nije "divljak". I možeš ti tom čovjeku reći što god želiš, ali on zna da "pod haubom" ima 300 konja i sretan je. Tako i ovdje, zna da ima 9800gtx, trenutno jednu od najbržih kartica i sretan je. Voila.
Zašto ja imam Thermalright Ultra 120 Extreme, a ne neki hladnjak koji je 200 kn jeftiniji, a hladi tek nešto lošije od TR-a? Zbog onog "nešto lošije", a ne zbog 200 kn.