View Single Post
Staro 16.06.2008., 17:36   #19
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor sith_lord Pregled postova
Hmm, ok... Al' ajd svi vi meni sad odgovorite na ova 3 pitanja (biti cu Vam jako zahvalan ako na sva 3 odgovorite!!
Eto...

Citiraj:
1.) Zasto svi guraju GForce ispred ATI-ja?
To i nije baš sasvim istina ali dobar broj ljudi od onih koji preferiraju nvidiu to čini iz jednog vrlo jednostavnog razloga - drivera koji su nekad bili jako loši na Atiu pa jednostavno imaju averziju prema imenu Ati...

Citiraj:
2.) Po cem je 7900 GS bolja od HD 2400 Pro LR (Grafički procesor: ATI Radeon HD2400 Pro Frekvencija jezgre procesora: 525 MHz Memorija: 512 MB DDR2 Frekvencija memorije: 1000 MHz Hlađenje: pasivno 180 milijuna tranzistora Direct X 10 kompatibilna Dynamic Geometry Acceleration CrossFire™ Multi-GPU Technology ATI Avivo™ HD Video and Display Platform) - kao za mene, laika, usporedba...? (Zato i zato...)
Laička usporedba? Zato jer u igrama 7900gs pojede 2400, podrigne i traži još, eto zato, jedino što 2400 ima a 7900 nema (a da to možeš koristiti jer DX 10 nećeš) je HD Video akceleracija (ima i nvidia pure video samo je malo manje moćan) a to je isto upitno s obzirom da dosta HD materijala u opticaju (čitaj ripova) bude u mkvu koji je upitno reproducibilan s tim istim "HD akceleratorima" bilo kojeg podrijetla...

Citiraj:
3.) Sto dobijem, a sto gubim, tj. pozitivne i negativne strane overclockinga graf. kartica (a moze i opcenito)?
Dobiješ bolje performanse (+) i veće grijanje (-) te opciju dda ranije crkne (-) te sam procjeniš kolko se isplati tjerati svoju grafu...

Ja recimo svoju nisam niti takao do sad - netreba mi više FPSa nego što mi moja daje, zato nema smisla a priori ciljati na klokanje dok ne vidiš kako će ti nova grafa vrtiti naslove koje igraš...