View Single Post
Staro 15.06.2008., 21:49   #1
njuskalo
Premium
Moj komp

njuskalo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Question trazim manji,robusniji lap s dobrom baterijom..

ovako,kupovo bi laptop neki. budzet je dosta diskutabilan,mogo bi ga navuc na nekih 8000-9000kn a ako odgodim kupovinu dok jos nesto zaradim mozda i koju kunu vise.stvar je samo kaj je stara vidla hprenew program u infogami i sad je ono kao kaj ti pricas pa ni nema laptopa za vise od 5000kn!(dobro nije velka stvar jer bi ionako oko 2000 kn od staraca dobio). jos jedna stvar,u vemilu bi se neki popust od oko 15% mogo sredit jer starina firma ima neki ugovor s njima...
laptop bi noso na faks(u ruksaku,nabavio bi onu kosuljicu za njega samo) i to cca 3 puta tjedno. cesto na biciklu putujem a do faksa imam cca 15km pa bi zbog toga mozda i trebo bit malo cvrsci,neznam ja zapravo,zato vas gnjavim
a na jesen il proljece bi i motor nabavio pa bi tak putovo...noso bi ga i na vikendicu,more i di god zapravo idem tak da mogu i ucit i za faks stvari radit(ustekam onu t-mobile pcmcia karticu za internet i deri )
koristio bi ga znaci za faks(sve sto se vec na feru radi,nis zahtjevno za harver zapravo-malo autocad,mathlab,programiranje itd.),surfanje naravno,muziku,filmove(al to vise tak da ga na tv/plazmu prikopcam jer 14" ekran nije bas velik ),igrice nisu prioritet-ak moze super,ak ne opet dobro...jedino zapravo sto bi zahtjevnije pokreto je maya(cura studira animaciju pa u mayi stalno treba radit,a kad zajedno negdi odemo i ona bi ga koristila posto nema svoj lap). baterija mi je ajmo rec bitna jer mi je glupo ak vec imam laptop da nemogu bar 3 sata radit na njemu bez struje, a i uvjek iskrsne neka situacija kad nemas struje a moras nes napravit na laptopu...
sad,meni je zapeo za oko Lenovo T61 ND2R5CD Core2Duo T8300 2GB 160GB 14.1'' WXGA Quadro 140M DVDRW WiFi BT V.Bus(zvao sam i ima 6-cell bateriju) koji s tim popustom taman oko 9000kn...sad mozete jos koju preporuku u tom rangu ak ima uopce sta...
sad iz onog hp renew programa mi je zapeo jedino Notebook HP Renew 6510b (GB867ETR) jer je 14.4",negdi slicne mase ko i t61...sad kolko je zapravo losiji,pritom vise mislim na izradu i robusnost,po komponetama i sam vidim(neznam jedino dal se na x3100 moze maya normalno vrtit?),manje je rezolucije ekran...ak ga neko ima moze rec kakav je dojam?
i naravno da cujem ostale prijedloge koji zadovoljavaju moje zahtjeve?
(znaci,ako je moguce neki jeftiniji koji bi bio oke pa skroz do max 9000kn(u vemilu 10500)...)
njuskalo je offline   Reply With Quote