Tema: Router setup
View Single Post
Staro 15.06.2008., 17:58   #21
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor lp_chandler Pregled postova
Napravio sam sve dobro kako si ti rekao, jednostavno ne radi.
A glede maxtv-a. Kaj mi nije onda bolje imat i kasdu i linksys? Tak da linksys bude spojen na kasdu, al onda mu nit ne treba ppooe, zato jer će kasda bit na netu.
U koji mod ga trebam onda stavit kako bi mi emitiro to sa kasde, u routing mod? I što sve trebam onda podesit na njemu.
Mislim da mi je to najbolje riješenje, budući da na njemu ne mogu ni net složit, onda mi je dobro pokušat spojit ih zajedno. Ako uspijem uspijem uspostavit mrežu (koja radi kako treba) sa linksys-om. Onda sam praktički uspio.
Kvaka je u tome šta ti za to treba drugi tip uređaja. Također router (sa ili bez bežične je nebitno) ali koji nema integriran adsl modem na "ulazu". Takvi uređaji "ulazni" priključak označavaju sa WAN.
Točno si zaključio da je dobra i stabilna slijedeća kombinacija:
- na tel. liniju kačiš Kasdu koja je Bridge modu za internet, MaxTv "izvadiš" sa Lan 3 ili Lan4 i to štima
- na Lan1 kačiš pristojni router i u njemu konfiguriraš PPPoE i svi spojeni kompovi na njega imaju internet
Tebi treba uređaj iz WRT54GL serije.

Ako podešavaš i spajaš "Lan1 - Lan1" onda Kasda mora biti postavljena u Router mode a to i vrapci znaju da tako radi loše i nikako.

Što se tiće provjere ispravnosti zamoli prethodnog vlasnika (ako je iz istog grada) da probate zajedno kod njega i kod tebe.
Alternativa je potraži ovdje dobrog network experta iz Vž.
Nikky je offline   Reply With Quote