View Single Post
Staro 15.06.2008., 16:57   #574
pivan
Registered User

Datum registracije: Jun 2008
R.I.P wolfi nakon OC

pozdrav ekipa.
evo spustam ponizno glavu do poda i izjavljujem da sam na neki cudan i nadasve nepoznat nacin uspio spaliti e8400 .e sada kako i zasto je malo teze objasniti i tu bi vi trebali uskociti (btw. ovo mi nije prvo klokanje i pomno sam jos jednom proucio vas vodic za OC prije upustanja u te vode). mbo je gigagbyte p35-ds3p ,e8400,8800gts i 2x2gb kingmax 800 mhz. prvo sam isao vidjet do kuda ide memorija.kingmax je povukao do nekih 980mhz na 5-5-5-15 i +0.2v nisam isao dalje. i nakon toga proc.dignuo sam ga do 4ghz-a na 1.35V i rekao ja sebi odlicno....ne treba dalje....i vratim se ja u bios samo pogledat da li ce raditi sa nesto manje vcore jer sam jednu stepenocu preskocio i smanjim na 1.325 i ono f10, save, yes, i komp umre. samo se zavrte ventilatori i stane i tako u nedogled. ne boota, nish,crklo,mrtvo. i naravno odem napraviti dijagnostiku i naravno umro proc....e sada.... dosao je novi proc i moram priznat da me malo strah ponovno ga ici klokat da opet ne umre je ne vidim razlog niti zasto je prosli odapeo.Naravno da sam prije klokanja procitao i cijelo oc thread o wolfijima i vidim da ljudi nisu imali nikakvih problema oko njih barem sto se oc-a tice. i da napomenem u biosu su bile zgasene sve opcije za optimiziranje rada proca,voltaze itd,itd..
pa ako ima netko kakvu ideju...hvala unaprijed
pivan je offline